ALPINCO: REISELIVSMOTOR FOR SKIDESTINASJONER

PASAB Eiendomsutvikling (Stordalen/Buchardt), Investinor og DNB går sammen om å etablere et nytt skidestinasjonsselskap.

– Dette blir toppmoderne og profesjonelt drevne helårsanlegg, med et solid salgs- og markedsapparat i ryggen. Målet er å utvikle selskapet til å bli en nøkkelaktør innen norsk
reiseliv, sier Petter A. Stordalen, deleier i PASAB Eiendomsutvikling, som sammen med Investinor og DNB står bak selskapet, som har fått arbeidsnavnet Alpinco.

I første omgang går aktørene inn med NOK 130 millioner i kontanter, for å sikre strategien og starte utvikling av skidestinasjoner for et norsk og internasjonalt marked. Aktørene er omforent om ett langsiktig investeringsbehov i norske skidestinasjoner på flere hundre millioner.

– Norske anlegg er underinvestert over flere år. De investeringene som er nødvendige for å løfte
norske skianlegg er umulig, uten et større selskap som Alpinco med seg, sier Anders Buchardt, deleier i PASAB Eiendomsutvikling.

Selskapet satser på sentrale skidestinasjoner, med kuldepotensial om vinteren og mulighet for helårsdrift utenom skisesong. På lang sikt har selskapet mål om å samle 3-5 destinasjoner. Først ut er Hafjell Alpinsenter. Hafjell er idag Norges mest komplette skidestinasjon, med et gjennomsnitt på 350.000 besøkende pr år. Hafjell ligger sentralt til kun 15 minutter fra Lillehammer sentrum og 2, 5 times kjøring fra Oslo.

– Attraktive destinasjoner har et variert tilbud i alt fra heiser og løyper, til mat- og overnatting.
Hafjell har et stort potensial og var et soleklart valg som vår første destinasjon, sier Marius Flaaten, som blir daglig leder i Alpinco.

Stordalen gikk tidligere iår inn i Hurtigruten og ser de to satsningene i sammenheng med øvrige
investeringer i skandinavisk reiseliv. – Hurtigruten er den viktigste reiselivsmotoren til vanns. Det har lenge vært behov for en tilsvarende motor på fastlandet. Derfor lot vi oss begeistre da Investinor presenterte idéen bak Alpinco, sier Stordalen.

Aktørene bak Alpinco kombinerer unik kompetanse på norsk reiseliv, hevder initiativtageren
Investinor.

– Investinor har i over to år arbeidet tålmodig for å samle et antall norske reiselivsdestinasjoner i et
konsern som kan børsnoteres. En av de største utfordringene har vært å finne de riktige medinvestorene som deler våre ambisjoner, har tilstrekkelig kapital og riktig kompetanse. Dette er nå på plass, konstaterer investeringsdirektør Jan Hassel i Investinor AS.

– DNB har vært meget aktiv i utviklingen av Hafjell Alpinsenter. Anlegget ble etablert i 1988 og utviklet frem mot OL i 1994, og i 1997 tok banken over som eneeier. Det er investert betydelig i
anlegget og oppføringen av gondolen i 2006, var en viktig milepæl i utviklingen. DNB er godt fornøyd med at nye, sterke partnere nå kommer inn på eiersiden for å utvikle anlegget videre. Hafjell er et godt og naturlig utgangspunkt for utvikling av et større reiselivskonsern, sier
divisjonsdirektør Jahn Petter Dahlum i DNB.

 

 

About hkp