ÅMOT OPERAGARD – ÅRETS REISELIVSPERLE

Åmot Operagard i Sunnfjord, Sogn og Fjordane gikk torsdag kveld til topps i konkurransen om den ettertraktede Perleprisen, da Reiseliv 2012 innledet helgens stormønstring med bransjedag i Oslo Spektrum. Fortsettelsen skjer på Norges Varemesse i Lillestrøm fredag, lørdag og søndag. Vega Havstuer i Nordland ble hedret for størst oppslutning i den åpne Facebook-avstemmingen.

Juryen utropte Åmot Operagard som vinner på bakgrunn av Facebook-stemmer og juryens egne vurderinger. Juryen begrunner valget med at dette hotellet tilbyr en unik kombinasjon av mat, overnatting og kultur. Juryen skriver i sin begrunnelse at Åmot Operagard preges av høy kvalitet og innovasjon gjennom hele opplevelsen.

”Opptakten til hotellet beskrives av juryen som et kreativt og modig initiativ i en tradisjonell turistregion. Åmot Operagard er en internasjonal suksess som er mer kjent utenfor Norge enn innenfor. Hotellet representerer en ny måte å tenke hotell på, og utmerker seg også med en profesjonell markedsføring og PR-strategi.

Opera-arrangementene virker også positivt for det øvrige reiselivet i regionen, da Åmot Operagard selv bare har tre rom. Det som i starten mest så ut som en vill idé, har utviklet seg til å bli en enestående suksess», skriver juryen i sin begrunnelse.

Åmot Operagard drives av femte generasjons eiere, Steinar Sørli og Yngve Brakstad (bildet). Vakker vestlandsnatur preger kulissene til denne unike gardsscenen, hvor lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere står for kunstopplevelser i særklasse, bl.a. har operastjernen Kiri Te Kanawa både sunget og fisket laks her. Utsøkt sunnfjordmat tilberedt av lokale råvarer og overnatting i det restaurerte våningshuset fra 1890, bidrar til en unike opplevelsen.

– Åmot Operagard har knekt koden og lykkes å skape et kvalitetsprodukt hvor ikke minst kunst og kultur har fått sin store plass, fastslår Torill Engelberg, prosjektleder for Reiseliv 2012.

Vega og Lyngdal

Vega Havhotell kjempet lenge med Paulsens Hotell i Lyngdal om Facebook-stemmene, og det var Vega Havhotell som til slutt fikk flest.

– Et kraftig engasjement fra Vega Havhotells mange venner – inkludert befolkningen i store deler av Nordland – førte Havhotellet fortjent til topps i jakten på disse stemmene, sier Torill Engelberg. Fredag, lørdag og søndag blir alle de 15 finalistene å se og treffe på Reiseliv 2012 i Lillestrøm, sammen med ytterligere nærmere 400 utstillere fra over 40 land.

Etter at bransje- og publikumsmessen iår er delt i to, deltok 144 utstillere på TravelMatch i Oslo Spektrum og 382 utstillere deltar på messen i Lillestrøm – mot totalt 480 utstillere i 2011. – Dette gir en økning på 46 utstillere – og mer spisset arena for både reisebransjen og publikum, sier Torill Engelberg, prosjektleder for Reiseliv 2012.

 Foto: Fra venstre, Yngve Brakstad, Frida og Steinar Sørli.

 Fotograf: Dagrun Reiakvam

About hkp