ÅRETS BESTE PINNEKJØTT KÅRET

Nores har arrangert kåringen av «Årets pinnekjøtt» for 29. år på rad. Rundt 100 fagfolk innen hotell- og restaurantbransjen møttes på Cornelius i Bergen for å teste årets pinnekjøtt. Juryen smakte seg gjennom pinnekjøtt fra fem leverandører i en blindtest, og kåret H. Brakstad Eftf. AS til «Årets pinnekjøtt 2017».

Selve kåringen gjøres ved at de 100 fagpersonene smaker seg gjennom de ulike leverandørenes pinnekjøtt ved en blindtest og med en påfølgende avstemning. De ulike leverandørene ble målt på kjøttets smak, konsistens og utseende. Årets leverandører var Strøm-Larsen, Nortura, H. Brakstad, Grilstad og Brødr Ringstad.

– De siste årene har det vært svært jevnt i teten. Alle 5 leverandørenes kjøtt var av høy kvalitet, men i år var det Brakstad som skilte seg ut som den klare vinner på testskjemaene, sier innkjøpssjef Petter Ravik i Nores.

Brakstad har vunnet den prestisjefylte testen flere ganger tidligere, senest i 2015, og daglig leder hos H. Brakstad Eftf., Øyvind Lavik, forteller at de har 50 års erfaring med å lage pinnekjøtt. – Store deler av produksjonen foregår på en tradisjonell måte. Vi kjøper inn store fine lam, som rett nok er litt dyrere, og tar ingen snarveier i prosessen det er å lage pinnekjøtt. Vi lar også kjøttet tørke på naturlig måte uten klimarom, sier Øyvind Lavik.

 

Bilde: Raymond Mikkelsen fra De Bergenske (i midten) tok imot prisen på vegne av H. Brakstad. Her sammen med medlemsrådgiver i Nores, Cecilie F. Framholt, og innkjøpssjef i Nores Petter Ravik. 

About hkp