“ÅRETS UNGE HOTELIÉR 2013” – FULL AV AMBISJONER

Kjetil Engum 2013 IMG_4774Kjetil Engum (33) er kåret til “Årets Unge Hoteliér 2013”. Han er adm.dir. ved Rica Victoria Hotel i Lillehammer og Rica Hotel Hamar og har solid bransjeerfaring. Som “Årets Unge Hoteliér” får han et studieopphold ved The Cornell School of Hotel Administration, New York, sponset av ledende bedrifter innen norsk reisebransje.

«Årets Unge Hotelièr» og «Årets Unge Leder i Reisebransjen» arrangeres av HSMAI, i samarbeid med HRR og andre samarbeidspartnere fra reiselivsbransjen og ellers.

Prisene deles ut årlig, og blir tildelt unge ledere som har utmerket seg spesielt det siste året, enten ved eksepsjonelt gode resultater i sin jobb, eller som har vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle. Kandidater blir vurdert i forhold til karriereløp, i tillegg til årets prestasjoner.

Formålet med prisen er å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap blant unge ledere, samt å fokusere på viktigheten av lederrollen i hotell-, restaurant- og reiselivsbedrifter.

Hvordan deler du deg mellom de to hotellene?

– Jeg er vanligvis tre dager i uken i Hamar og to dager i Lillehammer.

Takket være mange dyktige ledere og medarbeidere, lar dette seg kombinere på en meget god måte.

Utfordringen har vært å gå fra det å drive ett lite hotel på 109 rom, til å lede to hoteller som ligger 50 km fra hverandre. Det blir mindre tid til å bytte lyspærer eller bære bagasje, og mer av tiden brukes på å legge strategier for hvordan vi skal gripe an utfordringene som ligger frem i tid.

De to hotellene er vidt forskjellige, det er på en måte hoteller i to forskjellige verdener. Markedene og kundegruppene er forskjellige, til tross for at avstanden ikke er den største.

Hvilke ambisjoner har du i jobbsammenheng?

– Jeg er full av ambisjoner og det legger jeg ikke skjul på. Drømmejobben er nok i Asia, men erkjenner at det er mange flotte hoteller i Europa som også frister.

Jeg vil ut for å lære og hjem for å bli gammel.

Hva kan gjøres for å trekke flere unge til hotell- og restaurantbransjen?

– Etter min oppfatning en jobb som må gjøres over 3 faser;

–        Promotering av bransjen på en korrekt og troverdig måte, for å få flere til å søke seg inn. Hotell og restaurantbransjen er en fantastisk bransje med uante muligheter for alle og enhver. Men vi trenger unge mennesker som ønsker å prestere.

–        Videre må det jobbes med skolene for at læremiljøet skal bli bedre. Det er  mange dyktige lærere, men det er nok en jobb å gjøre for å øke kunnskapen.  I næringslivet er vi opptatt av å utvikle oss og følge med i utviklingen, hvordan er det med skolene? Tror nok dessverre de ligger litt etter.

–        Til slutt kommer det som er vår oppgave; å skape spennende arbeidsplasser, som gir våre ansatte rom for utvikling. Jeg besøkte Rica Nidelven før jul og jeg ble begeistret. De har bygget en prestasjons-/vinnerkultur som gjennomsyrer hele organisasjonen og det blir det resultater av. Rica Nidelven er litt likt Barcelona FC, de har mange enere, men lykkes som lag, – det er imponerende.

Les hele artikkelen i HRR nr.2

About hkp