BELEGGSEKSPLOSJON PÅ HOTELLENE I TRONDHEIM

Tross et ørlite prisfall, steg RevPAR i Trondheim med flyplassområdet, med 30 % i mai. Forklaringen til den kraftige beleggsveksten i tallene fra Benchmarking Alliance er kapasitet ute av drift, fjorårets hotellstreik og flere arrangementer.

HRR – Peter Wiederstrøm, Wiederstrøm Hotel Consulting

Mens det var en nedgang i antall solgte rom fra mai 2015 til mai 2016 på 16,4 %, var det stigning fra mai 2016 til mai i år på 24,3 %.

– Vi opplevde en fantastisk god mai måned. Selvfølgelig fin vekst i forhold til i fjor da det var hotellstreik, men vi gikk også nesten 1,7 millioner over budsjett for mai 2017. Vi fikk et belegg i mai på 72,6 %, og med så mange helligdager, er vi strålende fornøyd med dette. Ser vi på hotellbelegget her i 2015 var det på 64 %, mens vi i fjor med hotellstreik endte på 60,5 %. Romprisen (losjiinntekt eks. MVA, red. anm.) økte i år med NOK 34, og RevPAR gikk opp med hele NOK 147, sier Kjetil Vassdal, direktør ved Scandic Nidelven (bildet).

– Hovedårsaken er at vi hadde inne mange store arrangementer, samt at etterspørsel spesielt i helgene og i langhelgene denne måneden, fra individuelle gjester, var langt høyere enn i fjor. Dette gjelder også sammenlignet med 2015. Mitt inntrykk når jeg har snakket med andre aktører i byen, er at de også opplevde større etterspørsel i helgene enn tidligere år, noe som tyder på at vi har lyktes godt med å få store arrangementer til Trondheim i mai også i helgene, forklarer Vassdal.

Og tall fra Benchmarking Alliance, som HRR har fått tilgang til, viser at helgebelegget i mai 2017 har økt betydelig fra mai 2015 – mer enn nedgangen i romkapasiteten skulle tilsi.

About hkp