BENT STIANSEN – ÅRETS RESTAURATØR

Bent Stiansen er kåret til ”Årets restauratør 2011” for – ”å ha skapt en av Norges aller beste restauranter, Statholdergaarden, og for å sikre lønnsom drift uten å fire på kvalitetskravene, samtidig som Statholdergaarden er en foregangsbedrift for rekruttering til restaurantfagene og en mønsterbedrift for arbeidsmiljøet i en ekstra krevende bransje.”

Det er essensen i juryens begrunnelse og står på diplomet vinneren ble tildelt ved en seremoni på SMAK 2011 på Lillestrøm fredag. Videre uttaler juryen:

” Men Bent Stiansen har ikke bare brukt tiden på å funkle som stjerne på den norske kokkehimmelen. Som bransjeaktør har han alltid tatt stort ansvar for å sikre rekrutteringen til restaurantyrkene. Han har gjennomsnittlig 11 lærlinger i restaurantkomplekset til enhver tid. Til nå har ca. 170 elever fått fagbrev etter endt læretid i Statholdergaarden. Det er ikke mindre enn beundringsverdig med tanke på bedriftens størrelse.

Bent Stiansen gjør en skikkelig jobb med sine lærlinger. Det kommer til uttrykk ved at de ofte vinner Norgescupen for lærlinger og Nordisk Mesterskap for kokk- og servitørlærlinger. Og ikke mindre viktig som fyrtårn for bransjen: Bent Stiansen er kjent for å sette arbeidsmiljø og arbeidstid i fokus, noe som beviser at det er mulig å drive riktig opplæring til og med på en stjernerestaurant.”

Bak prisen ”Årets restauratør” står NHO Reiseliv og Ask Media med fagbladet Horeca.

 Foto:

Prisvinner Bent Stiansen, med juryen –   Odd H. Vanebo fra Ask Media og John Einar Bakketun fra NHO.

About hkp