BESTE BRAIN-FOOD

Hotellkjeden Radisson Blu inviterte nylig til konkurranse hvor kokkene kjempet om den beste sunne oppskriften. Tove Helgås fra Radisson Blu Hotel Ålesund vant prisen for beste Brain Food-oppskrift.
Brain Food er et matkonsept som Radisson Blu har utviklet til møter og konferanser.
I nesten to uker har kokker, som hver og en representerte sitt Radisson Blu-hotell, kjempet om den beste Brain Food-oppskriften. Deltagerne måtte kokkelere frem et forslag til en av kategoriene; pauserett, lunsjrett eller dessert.
– Jeg er utrolig glad og overrasket over å ha vunnet for beste Brain Food-oppskrift. Det var mange sterke kandidater som deltok og jeg ble derfor ekstra stolt da min oppskrift falt best i smak, sier vinner Tove Helgås.
Juryen var meget imponert over Tove Helgås’ fylte flatbiff av svin med sopp og oliven.
– Vi målte oppskriftene etter nyskapning, gjennomførbarhet på hotellene, at de var innenfor Brain Foods seks sunne grunnprinsipper og presentasjon. Vinneren av beste oppskrift scoret høyt på disse kriteriene. Retten passer både som lunsjrett og til buffet, samtidig som den bidrar med videreformidling av kjøtt i Brain Food-konseptet, sier Tarje Hellebust, adm.dir. Radisson Blu Plaza Hotel og regiondirektør i Rezidor.
Juryen fikk inn over 20 forslag i konkurransen. Det var de tre beste forslagene i hver kategori som ble plukket ut som finalister. Raimondas Taurasevicius fra Radisson Blu Resort Trysil og Jonhild Løkken fra Radisson Blu Airport Hotel Gardermoen, fikk h.h.v. annen- og tredjeplassen.

Brain Foods seks hovedprinsipper:
·     Mer fisk, fullkorn, egg, frukt og grønnsaker
·     Primært lokale og friske råvarer
·     Rene råvarer med minimal industriell prosessering
·     Mindre kjøtt og alltid fettinnhold på maks 10 prosent
·     Naturlig søtet og aldri mer enn 10 prosent tilsatt sukker
·     Fokus på kvalitets- og smaksopplevelser som skjerper sansene

About hkp