BODØ-HOTELLENE MED “TRIPPEL” I OKTOBER

Hotellene i Bodø topper listene for både rombelegg, rompris og RevPAR i oktober. Det viser tallene fra Benchmarking Alliance.

HRR – Peter Wiederstrøm, Wiederstrøm Hotel Consulting

Det var generelt svært gode oktober-tall i år, og i toppen havnet Bodø med høyest rombelegg, rompris og – naturlig nok – RevPAR (henholdsvis 80,9 %, NOK 1 148 og NOK 929). Også Lillehammer fikk bokført en trippel, men i motsatt ende av skalaen; bunnen (henholdsvis 39,5 %, NOK 788 og NOK 312).

Kun én by hadde negativ utvikling i RevPAR i oktober, og det var Bergen (-17,4 %), og det var også den eneste byen som hadde fall i pris og den eneste som hadde fall i belegg. Ikke så rart, tatt i betraktning den enorme kapasitetsveksten.

Haugesund hadde de de nest laveste prisene, tross det nest høyeste rombelegget.

Kalenderen for oktober i år viser én ekstra tirsdag i forhold til i fjor, og den kom på bekostning av en lørdag. Det gir nok en gunstigere ukedagsmiks for storbyhotellene, både beleggs- og prismessig.

HRR har ikke gått gjennom alle høstferie-perioder i de ulike fylkene. Her kan forskyvninger i kalenderen fra et år til et annet ha stor betydning.

Se utfyllende artikkel med grafikk i vår papirutgave som kommer ut i slutten av uke 46.

 

About hkp