BRITANNIA BLIR MEDLEM I LEADING HOTELS OF THE WORLD

Britannia Hotel i Trondheim, som gjenåpnes etter milliard-ombygging i april neste år, har fått innvilget medlemskap i The Leading Hotels of the World, som er en eksklusiv medlemsklubb, bestående av noen av verdens flotteste hoteller. Fra før er kun Hotel Continental i Oslo med fra Norge.

Leading Hotels of the World består av over 375 hoteller i 75 land over hele verden. Felles for dem alle, er at de er spesielt utvalgte femstjerners hoteller som må følge en svært streng kvalitetsstandard på over 800 sjekkpunkter. Nye medlemmer må bli valgt inn og anbefalt av en jury og komité av eksisterende medlemmer. Standardene tar blant annet for seg kvaliteten på hotellfasiliteter og tjenester, restauranter og velvære-fasiliteter, og viktigst: servicenivå og gjeste-oppfølging i alle ledd. Alle hoteller blir grundig testet hvert år av hemmelige inspektører, som følger opp de 800 punktene og sikrer at det leveres på den høye kvalitetsstandarden som et medlemskap i Leading Hotels of the World krever.

Britannia Hotel har en helt spesiell plass i hjertet mitt og det at hotellet nå re-åpner i april neste år, som en del av Leading Hotels of the World, gjør meg utrolig stolt og glad. Det er kun de aller beste hotellene i verden som får bli medlem av Leading Hotels, og det er svært tøffe krav som må oppfylles for medlemskap. Jeg har bodd på mange Leading Hotels opp i gjennom årene og har alltid vært imponert over servicenivået og kvalitetene man finner på medlemshotellene, sier Britannias eier, Odd Reitan, til Dagens Næringsliv.

Skal bli et reisemål

– Vi har et mål om at Britannia skal bli et av Skandinavias aller beste hoteller og et reisemål i seg selv. Gjennom dette samarbeidet og med de kravene som Leading Hotels stiller til servicegrad, hotell- og restaurantfasiliteter og gjestebehandling, er vi overbevist om at vi skal lykkes med det. Vi gleder oss enormt til åpningen 1. april neste år og ser frem til å ønske både norske og internasjonale gjester velkommen til nye Britannia, sier en fornøyd hotelldirektør, Mikael Forselius.

Et strategisk riktig valg

– Dette er et strategisk riktig og viktig veivalg for Britannia Hotel. De kvalitetene som investeres i selve hotellet nå, både på rom & suiter, i alle fellesområder, i spa og i de ulike konseptene vi planlegger på mat- og drikke, er på internasjonalt femstjerners nivå. Nye Britannia Hotel er en god match for Leading Hotels i Skandinavia og vi gleder oss til å se effekten av samarbeidet. Dette er et riktig steg på veien mot å nå hotellets visjon om å skape et reisemål, sier prosjektleder i Britannia Hotel AS, Bjarte Gjerde.

En unik mulighet

– Leading Hotels of the World er en meget sterk merkevare og en svært attraktiv samarbeidspartner for Britannia og vi ser frem til å jobbe tett med dem i årene fremover, for å øke andelen internasjonale gjestedøgn til Britannia og Trondheim by. Gjennom de internasjonale salgs- og distribusjonskanalene deres og kvalitetsstempelet som medlemskapet gir oss, åpnes dørene for et nytt marked med internasjonale high-end gjester fra hele verden, forteller salgs- & markedsdirektør Peter Gjerde.

– Vi får innpass i et unikt nettverk av noen av verdens beste hoteller, som vi kan samarbeide med og måle oss opp i mot. Britannia Hotel blir nå virkelig en del av det gode selskap, som i tillegg til de fire øvrige nordiske medlemmene, også inkluderer storheter som Ritz Hotel i London og Paris, Le Sirenuse i Positano, Le Royal Monceau og Le Bristol i Paris, Faena Hotel i Miami og Negresco i Nice, for å nevne noen av de 375 unike medlemmene, avslutter Peter Gjerde.

Bilde: Hotelldirektør Mikael Forselius (t.v.) og salgs- og markedsdirektør Peter Gjerde.

About hkp