CHRISTIAN ANDRÉ PETTERSEN – ÅRETS KOKK 2019

Christian André Pettersen gikk seirende ut av konkurransen Årets kokk 2019 og blir dermed Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe i Tallin i 2020 og i verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon i 2021. Han ble også kåret til Årets kokk i 2017 og fikk bronse i Bocuse d’Or 2019.

Tirsdag ble Norges mest prestisjefulle kokkekonkurranse Årets Kokk arrangert i Mathallen i Oslo.  Christian André Pettersen fikk sterk konkurranse fra de fire andre finalistene: Filip August Bendi, Øyvind Bøe Dalelv, Marius Dragsten Kjelsrud og Håvard Werkland.

Det var ikke bare Norges kandidat til den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen som ble kåret, for første gang ble også Årets unge kokk kåret, og vinneren ble Aleksander Løkkeberg Vartdal.

Følgende priser ble delt ut:

Årets Kokk 2019: Christian Andre Pettersen (Team CAP)

  1. plass: Filip August Bendi (Team Bendi)
  2. plass: Øyvind Bøe Dalelv (Team Dalelv)

Beste geografisk identitet: Filip August Bendi (Team Bendi)

Beste commis: Eline Sofie Sunde (Team Bendi)

Årets kokk bærekraftspris: Marius Dragsten Kjelsrud (Team MDK)

Årets unge kokk 2019: Aleksander Løkkeberg Vartdal (Team Vartdal)

  1. plass: Aron Espeland (Team Aron)
  2. plass: Runar Helgeland (Team R.H Norway)

Beste commis: Sebastian Skauen Johnsen (Team Vartdal)

Beste ganefryd: Håvard Werkland (Team Werkland)

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket, Årets kokk, og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål og er sponsorfinansiert.

Foto: Trygve Indrelid

 

About hkp