CHRISTOPHER W. DAVIDSEN PÅ PLASS I LYON

Tirsdag 24. januar skal Norges Bocuse d’Or-kandidat, Christopher W. Davidsen, i ilden i Lyon. Etter nesten 4000 timer på treningskjøkkenet det siste året, sikter Christopher og hans team seg mot en pallplass.

Denne uken befinner Christopher W. Davidsen, commis Håvar Werkland og coach Gunnar Hvarnes seg på høydetrening hos den tidligere Bocuse-vinneren, Regis Marcon, for å gjøre den siste finpussen.

– Forberedelsene har gått veldig bra til nå og det skal bli bra å endelig vise hva vi har jobbet med denne høsten, sier coach Gunnar Hvarnes, som vant bronse i Lyon i 2011. – For å komme på pallen må alt stemme på konkurransedagen, men det er vel knapt en kokk som har lagt større arbeidsinnsats i forberedelsene enn Christopher. Han er en perfeksjonist med øye for detaljer og har evnen til å holde hodet kaldt i en stressende konkurransesituasjon.

Bocuse d’Or er verdens vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen i Lyon arrangeres 24. og 25. januar, og ialt kjemper 24 kokker om den gjeve Bocuse d’Or-tittelen.

Overraskelser på menyen

Det er 30 år siden den første Bocuse d’Or-konkurransen ble arrangert. I september ble det kjent at fatretten (tidligere kjent som kjøttretten) skulle være «bressekylling og skalldyr», altså en tolkning av den berømte Lyon-oppskriften «Chicken and crayfish». Denne retten ble valgt ut for å feire byen Lyon og konkurransens far, Paul Bocuse.

I november kom neste overraskelse, da det ble offentliggjort at tallerkenretten skal være 100% vegetabilsk. Grunnen til dette er at den internasjonale organisasjonskomitéen ønsket å fornye konkurransen og utfordre de 24 finalekokkenes kreativitet.

Foto: Bocuse d’Or Norge

About hkp