CUP-FINALEN FYLLER OSLO-HOTELLENE

Supporterne til Brann og Ålesund inntar nå Oslo og hotellene melder om fulle hus. Cup-finalen i fotball betyr svært mye for hoteller, serveringsteder og handels- og servicenæringen generelt i Oslo. Når det er to utenbys lag som spiller finalen, slik det er iår med Brann og Ålesund, blir det ekstra bra omsetning.

 – Det kommer ca. 12.000 supportere fra de to byene, som anslagsvis vil legge igjen 6 millioner kroner med én overnatting basert på snitt NOK 500 pr. person (mange bor privat). Dersom øvrig konsum stipuleres til NOK 500 pr. person, blir det også NOK 6 mill.  Og dersom halvparten har en ekstra overnatting, blir det pluss 5 millioner. I tillegg kommer 10.000 publikummere på Ullevål fra regionen, med et snittforbruk ekstra på NOK 500, det blir ytterligere NOK 5 millioner. Altså totalt et anslag på 22 millioner kroner, sier Tor Sannerud, adm.dir. VisitOSLO.

– I forbindelse med cup-finalen har jeg vært i kontakt med mange medlemmer innen overnatting og servering. Alle hotellene melder at de er fullbooket. De siste sengene så ut til å bli ”revet vekk” da det ble klart at Brann skulle til finalen. To utenbys lag sikrer fulle hus og har stor betydning for både overnattings- og serveringsbransjen. Det synes som om lag fra store byer skaper ekstra engasjement, med mange tilreisende supportere og tilhengere. Våre medlemmer gleder seg til å være vertskap og ser frem til å bidra til den gode stemningen og opplevelsene, sier Ingvild M.H. Eriksen, seniorrådgiver i NHO Oslo og Akershus.

– Cup-finalen betyr spesielt mye når det er to utenbys lag som møtes i finalen. Iår har vi helt fullbooket og kunne nok ha solgt mange flere rom. Vi har også gleden av å være vertskap for ”Årets spiller”, som går av stabelen i Grand Café søndag 6.november, sier Kari Hasselknippe, salgs – og markedsdirektør på Grand Hotel.

 PS: Vi har fått tilbakemelding fra folk i hotellbransjen som forteller at for noen år siden fryktet Oslo-hotellene Brann i Cup-finalen. Den gang var det ensbetydende med brannalarmer som ble utløst nattestid, brannslanger ble trukket ut i korridorene, kort sagt supportene lekte brannmenn. Noen hoteller gikk etterhvert så langt at de nektet å akseptere grupper fra Bergen når Brann var i finalen.

 

About hkp