DEN DIGITALE SERVITØR

Hver dag taper serveringstedene mye omsetning fordi gjestene ikke får kontakt med servitør for å bestille det de ønsker når de ønsker det. Nå gir det digitale menysystemet eMenu gjestene mulighet til å finne frem i menyen, bestille og få regningen ved noen tastetrykk på nettbrettet.

Erlend H. Strømnes, en av de som står bak selskapet MenuPartner, som selger eMenu i Norge, forteller at det var en dårlig restaurantopplevelse i Shanghai som gjorde at det hele startet. Det var umulig å få kontakt med servitørene og å forstå hva som var på menyen. Siden alt nå til dags er digitalt tilgjengelig på mobil og iPad, tenkte han at det måtte være mulig å få til et selvforklarende system, der vanlige restaurantgjester kunne finne ut av en meny, bestille drikkevarer og mat. Vel hjemme i Norge førte undersøkelser til et slikt system som var utviklet i India. Selskapet MenuPartner ble stiftet i oktober ifjor og de har fått rettighetene til systemet for det nordiske marked.

Erfaringen fra de første installasjonene på serveringssteder i Norge er at omsetningen øker når gjestene har lettere tilgang til å bestille. I tillegg sparer det serveringspersonale. Digitale menyer gir restauranten en helt ny mulighet til å kommunisere med gjestene, gi anbefalinger til dagens meny, og også til å få tilbakemeldinger fra gjestene.

Samtlige av over 200 restauranter i Asia som har tatt systemet ibruk, melder om en omsetningsøkning på minst 30%, noe som betaler investeringen på kort tid.

Erlend H. Strømnes trekker spesielt frem følgende fordeler ved eMenu: Det du ser på bildet er det du får servert. Menyen er alltid oppdatert med riktig pris. Ingen ventetid på travle servitører. Utsolgte varer står ikke i menyen. Ingen omkostninger ved forandringer i menyen, beskrivelse, bilder eller prising. Full tilpassning med egne logoer, farver og bilder.

 Foto: Ken Ogawa, sushieksperten på Tokyo Sushi i Oslo, har fått bedre tid til å konsentrere seg på kjøkkenet etter at han installerte eMenu.

 Les hele artikkelen i HRR nr.4

About hkp