DET SKANDINAVISKE KJØKKEN – FORTSATT MEST “IN”

Skal man virkelig være trendy, bør man velge en restaurant i skandinavisk bistro-stil, som serverer «slow food» inspirert av det japanske kjøkken – og som bruker lokale råvarer.

Dette er hovedkonklusjonen i en omfattende undersøkelse som Electrolux har gjennomført blant 285 medlemmer av The World´s 50 Best Restaurants Academy, som hvert år kårer verdens beste restauranter. Medlemmer av akademiet består av både internasjonale mesterkokker, restauranteiere og anerkjente matkritikere.

I undersøkelsen ble Akademiets medlemmer spurt om hva de trodde ville bli de dominerende restauranttrendene de neste to årene.

Nesten 60 prosent av de spurte svarte at lokale smaker og råvarer fortsatt ville utgjøre den dominerende trenden. På den videre rangeringslisten fulgte «bistrorestauranter», «slow food» og «street food».

– Jeg tror det handler om å føle seg nær naturen, ikke forandre så mye på produktet, men å gjenskape og presentere det på en enkel og intuitiv måte for gjestene. De skal kunne gjenkjenne den gode smaken av produktet, sier den franske mesterkokken Anne-Sophie Pic, (bildet) som har vært kjøkkensjef på restauranten Le Maison Pic i over 15 år og som selv ble kåret til “Verdens beste kvinnelige kokk” i 2011.

På spørsmål om hvor de mest innflytelsesrike mattrendene kommer fra, viser resultatet fra undersøkelsen at det skandinaviske kjøkkenet lager de mest spennende rettene for tiden.

Det japanske kjøkken ble rangert som nummer to, noe som kan tyde på at enkelhet og det å være tro mot ingrediensene blir viktige trender i tiden fremover. Dette er egenskaper som også ligger nært opp til det skandinaviske kjøkkenet.

Men det er ikke bare eksotiske land som Norge og Japan som går en lys matfremtid i møte. Landet som kanskje fremfor noe annet er kjent for sine kulinariske kunster, nemlig Frankrike, blir rangert på tredjeplass over de mest innflytelsesrike kjøkkenene.

 Foto: Anne-Sophie Pic ble kåret til “Verdens beste kvinnelige  kokk 2011”.

About hkp