DIAGEO WORLD CLASS: TO NORSKE VIDERE TIL MADRID

NETT Diageo VinnerbildeMonica Berg og Alexandre Ruas er kåret til vinnere i den norske finalen av bartenderkonkurransen Diageo World Class. Monica jobber til daglig på Aqua Vitae og Alexandre på Hotel Bristol, begge i Oslo.

Noen av Norges fremste bartendere konkurrerte om de to finaleplasser til den prestisjefylte bartenderkonkurransen Diageo World Class. De 17 deltagerne var samlet på Stratos i Oslo for å presentere sine signaturdrinker basert på Diageos Reserve Portefølje. Drinkene bedømmes ut ifra kriterier som teknikk, smak, personlig touch og ikke minst presentasjon.

Konkurransen blant finalistene var knallhard, og det ble levert høy kvalitet gjennom hele dagen. Til slutt var det  Monica og Alexandre som trakk det lengste strået. Juryen var enstemmige i sin begrunnelse:

– Vi er svært imponerte av hva vi så i finalen. Det norske bartendermiljøet er i ferd med å profesjonalisere seg i rekordfart. Det er fabelaktig å se alt talentet som finnes her til lands. Norge er i ferd med å bli en av verdens beste cocktaildestinasjoner, og World Class spiller en nøkkelrolle i denne utviklingen, sier jurymedlem Jesper Høst.

Monica og Alexandre skal nå representere Norge og konkurrere mot de øvrige finalistene i Europafinalen, som går av stabelen 28. – 30. mai i Madrid.

 

Monicas vinnercocktail:

45 ml Don Julio Reposado

15 ml Carpano Bianco

20 ml rabarbra og “rosa pepper” fra brasiliansk peppertre

15 ml fersk lime

1 dæsj Peychaud’s Bitter

 

Alexandres vinnercocktail:

4cl Don Julio Reposado

2cl Fiesta Liqueur

1,5cl grapefrukt jus

Toppes med karamellisert eple og soda

 FOTO: Endre Jansen

 

 

About hkp