En innendørs hage

Vinterhager kan ha akkurat de bruksområdene du ønsker. Mange benytter dem til å få en uteplass som kan benyttes året rundt og uansett vær, men det kan også være en spennende måte å dyrke en hobby, som for eksempel hagearbeid.

Vinterhager

Vinterhager som påbygg

Vinterhager som påbygg på hus er blitt mer og mer populært de siste årene når disse er blitt rimeligere å bygge. Mange innser fordelen ved å kunne skjermes for vær og vind når man er utendørs i et land som Norge med sine varierende sommerdager. Vi er ikke alltid så heldige å ha et stort antall av virkelig fine sommerdager hver eneste sommer. Da er det ypperlig med muligheten til å nyte uteplassene våre likevel når vi har mulighet i stedet for hele tiden å sitte på jobb å tenke at vi heller skulle vært hjemme på terrassen i solen.

Solrik hage innendørs

Et mulig bruksområde for en vinterhage er som en solrik hage innendørs. Da kan man utvide utvalget av planter til de som ikke trives aller best utendørs. Vi kan til og med holde noen større tropiske planter i denne typen uterom om vi ønsker det. Er vi en av dem som elsker å stelle i hagen straks været tillater det, og helst litt før, er det et stort pluss når vi faktisk kan stelle i hagen innendørs hele året. Da får vi virkelig følelsen av å sitte utendørs og nyte utsikt over sjø eller fjellandskap, eller hva annet vi ser utenfor vinterhagen vår. En frodig hage innendørs som spirer hele året kan være likeså bra utsikt som mye annet.

Dette er en ypperlig måte å dyrke sin hobby på. Kostnaden ved å bygge en vinterhage er sterkt redusert etter at man fikk muligheten for å bygge ferdige standardløsninger raskt og effektivt, og du kan ha glede av den i mange år, i tillegg til at det øker verdien til boligen din.

Hagestell hele året

For oss som liker hagestell, kan vi med en vinterhage holde på med hagestell hele året. Dette er en hobby man aldri blir lei av og kan holde på med så lenge man vil. Du bestemmer selv hvor avansert du gjør prosjektene dine i vinterhagen, og hvor mye arbeid du vil ha med det. Når våren og sommeren er her, kan vi også åpne opp vegger og tak på fine sommerdager og nyte vår lille innehage som et uterom. Du begrenser ikke bruksmulighetene ved å lage hage innendørs, men kan oppleve at du nyter enda mer å sitte ut i vinterhagen å slappe av med god bok og sildringen av vann fra en liten fiskedam i et hjørne. Om du er glad i planter og natur er det ekstra positivt å ha dem rundt seg hele året.

Det er ikke vedlikeholdsfritt og holde på med denne typen hobby, men verdien det gir tilbake er enorm.

Verdiøkning med vinterhage

Uansett om den brukes som en terrasse for alle typer vær eller til en innendørs hage, vil det innebære en verdiøkning med vinterhage på boligen din. Denne typen rom vil fungere som boareale og direkte påvirke taksten i positiv retning. I tillegg har man en ekstra bra mulighet til å nyte eventuell utsikt som finnes på eiendommen hele året, noe som også i seg selv vil øke verdien. En vinterhage er en god investering om du ønsker en bedre verdi på huset og samtidig kunne nyte de ekstra mulighetene det bringer med seg.

En vinterhage kan benyttes som en uteplass man kan benytte hele året tilpasset til de fleste typer av vær og vind, eller man kan velge å lage sin egen hage innendørs.