FJORD LINES NYE CRUISEFERGE SJØSATT

Den første av Fjord Lines to nye cruiseferger ble torsdag sjøsatt ved verftet i Gdansk. Skipet, som skal døpes MS «Stavangerfjord», blir nå slept til Bergen Group Fosen for innredning og ferdiggjøring. Sjøsettingen markerer at stålarbeidet som er utført ved Stocznia Gdansk-verftet nå er ferdig.

– For Fjord Line markerer sjøsettingen av MS «Stavangerfjord» en viktig milepæl i realiseringen av vårt mål om å kunne tilby de reisende to moderne og velutstyrte cruiseferger med daglige avganger på linjen Bergen – Stavanger – Hirtshals og Hirtshals – Langesund, sa Fjord Lines adm.dir. Ingvald Fardal, i en tale i ved sjøsettingen.

Selve sjøsettingen av det nærmere 7 000 tonn tunge skroget tok mindre enn et minutt. I neste uke starter slepet fra Polen til Norge, langs kysten til verftet i Rissa på Fosenhalvøya. Der vil fagarbeidere i en rekke disipliner sørge for utrustning og ferdiggjøring av det moderne skipet. Her vil skipet innredes med blant annet restauranter for enhver smak, caféer og barer, stor taxfree-butikk og velutstyrte lokaler for kurs og konferanser. Etter overlevering og innkjøring med Fjord Lines mannskap, kan MS «Stavangerfjord» settes i ordinær drift 1.oktober.

Stålarbeidet for «Bergensfjord» igang

Parallelt med at skroget til «Stavangerfjord» har tatt form har verftet i Gdansk startet  stålarbeidet for den andre av de to nye cruisefergene. Dette skipet får navnet MS «Bergensfjord».

Lengden på de nye skipene blir 170 meter, perfekt konstruert for å tåle Nordsjøens bølger og gi passasjerene en behagelig og stabil seilas. Det blir plass til 1.500 passasjerer, og skipene vil ha 306 lugarer og plass til 600 personbiler, vogntog og last.

Foto: Øyvind Risnes, Bergen Group

About hkp