GOD HOTELLSENG NESTEN LIKE VIKTIG SOM GOD BELIGGENHET

3 Bransjenytt hotellsengBeliggenhet er fortsatt viktigst når forretningsreisende skal velge hotell, men nå ser det ut som en god seng, for første gang, er omtrent like viktig.

– Beliggenhet er vinneren også iår, men med knappest mulig margin. En god seng er blitt stadig viktigere de siste årene og er nå like viktig som beliggenheten. Dette er noe norske hoteller bør merke seg, sier adm. dir. Rune Feltman i VIA Egencia Norge.

Landets største reisebyråkonsern, VIA Egencia, har spurt sine norske kunder om hva som er viktigst når de skal velge hotell. 17.600 forretningsreisende har svart. For første gang er en god seng omtrent like viktig som sentral beliggenhet. Deretter følger en god frokost og gratis internettilgang.

– Hotellene har de siste årene satset stort på frokosten. Kanskje er tiden moden for å satse mer og snakke mer om sengen. Jeg tror kanskje ikke den norske hotellgjesten har behov for en putemeny, men det kan jo være andre grep man kan gjøre, forsetter Rune Feltman.

– Undersøkelser viser at gratis internettilgang er viktigere enn frokosten for de fleste europeere, men våre tall viser at nordmenn prioriterer annerledes. Det har nok å gjøre med at nordmenn er vant til å spise en solid frokost, samtidig som at gratis internett tas litt for gitt.

Pris kommer nederst på topp-fem listen, som ifølge VIA Egencia skyldes at norske forretningsreisende er opptatt av totalverdien, og ikke bare prisen på selve hotellrommet.

– Det hjelper lite med en lav pris på selv hotellrommet dersom det medfører ekstra høye drosjeregninger. Eller hvis sengen har tatt fra deg nattesøvnen. Det dreier seg tross alt om å ha det beste utgangspunktet for en god arbeidsdag, avslutter Rune Feltman.

Topp 5 over hva som er viktigst i valg av hotell for forretningsreisende

1. Beliggenhet

2. God seng

3. God frokost

4. Gratis internettilgang

 

About hkp