GRAND CAFÉ TILBAKE FOR FULLT

7-grand-cafe-ringnes-og-furset-unspecifiedDenne uken gjenåpner en av Norges best kjente restauranter, Grand Café, etter flere måneders renovering og ombygging. Den fremstår nå som et av flaggskipene i Fursetgruppen, kombinert med landets kanskje beste beliggenhet, skulle det gi Grand Café de beste forutsetninger til å lykkes.

Både Bjørn Tore Furset og huseier Christian Ringnes holdt svært entusiastiske og optimistiske taler på åpningsfesten mandag kveld. Der var rundt 450 gjester møtt frem for å ta nye Grand Café nærmere i øyesyn.

Fursetgruppen og Eiendomsspar har samarbeidet i mange år, bl.a. i forbindelse med driften av Ekebergrestauranten og Grilleriet. Bjørn Tore Furset fortalte at de også fikk tilbud om å overta Grand Café allerede for ti år siden, da de inngikk samarbeide om Ekebergrestaurenten, men at Fursetgruppen den gang ikke hadde den styrken som var nødvendig. Det har de idag. Hans mål er at Grand Café skal bli en “storstue” for Oslo. Et uformelt sted som passer for alle anledninger.

Christian Ringnes er svært godt fornøyd med resultatet etter ombyggingen og med å ha fått Fursetgruppen inn på Grand Hotel. Grand Café og Vinbaren skal fremstå som en slags Galdhøpiggen og Glittertind i norsk resturantbransje, sier Ringnes.

Tidligere gjester vil absolutt kjenne seg igjen, det er begrenset hva man kan og vil forandre i et slikt ærverdig lokale. Himlingen er hevet, noe som gjør at Per Krohgs nyrensede veggmalerier kommer mye bedre til sin rett. Det er anlagt en delvis åpen kjøkkenløsning. Caféen er bygget rundt et brasserikonsept, med meny som henter inspirasjon både fra norske råvarer, Asia og Europa. Det er plass til 180 spisegjester, om sommeren blir det også servering på fortauet ut mot Karl Johans gate. Teamet på kjøkkenet ledes av de to kjøkkensjefene Alexander Østli Berg og Christofer Bengtsson.

Huseier Eiendomsspar og Fursetgruppen har lagt inn endel millioner for å få det hele slik de ville. Mange av millionene er gått med i den flotte vinkjelleren, der nattklubben Bonanza holdt til i “gamle dager”. Her er det kommet glassvegger med temperatursoner, som gir tusenvis av vinflasker ideelle lagringsbetingelser. Her nede kan gjestene kose seg i vinbaren, et stort antall viner vil være tilgjengelige på glass, takket være vintappesystemet Coravin. Et chambre-séparée, perfekt for smakinger og middager, vil sikkert også gjøre lykke.

– Teamet gleder seg veldig til å se hvordan Grand Café kommer til live igjen og blir byens naturlige samlingssted. Det blir stort å oppleve atmosfæren av en fullsatt og nyoppusset Grand Café, og høre gjestenes mottagelse av både mat og interiør. Vi håper vi kommer til å overraske alle – i positiv forstand, sier daglig leder Anine Tennøe.

– Brasserikonseptet som skal kjøres i Caféen, er akkurat det vi ønsket oss. Det vil komplementere konseptet vi selv har i Palmen, og vil bli et kjempebra tilbud for gjestene våre. Vi har inngått avtale om at Grand Café skal levere frokosten til hotellets gjester fra 1.november, det kommer til å bli et stort pluss for oss. Vi har i det siste servert frokosten i Palmen og i Speilen, det er mange som liker det, men for de fleste gjesters del tror jeg frokosten i Grand Café vil bli høyt verdsatt. Når Caféen nå åpner, er ringen sluttet og Grand fremstår som et komplett hotell av høy klasse, som jeg er veldig glad for å få lov til å være direktør for, sier Grand Hotels direktør, Fredrikke Næss.

About hkp