GULL I YRKES-VM TIL UNG, NORSK KOKK

Det ble gull til Norge og Øyvind Bøe Dalelv i kokkeklassen under Yrkes-VM i London. Det var totalt 21 norske deltagere i de mange yrkesfagene det ble konkurrert i. Denne gangen var det rekordmange land med i WorldSkills, mer enn 950 deltakere fra hele 51 land. Når poengene fra alle land er regnet sammen, kommer Norge på en 16. plass. – Dette er det beste resultatet Norge har fått noen gang, sier en stolt sekretariatsleder for WorldSkills Norway, Elisabeth Lange.  

 Den eneste nordmannen som vant gull under verdensmesterskapet i yrkesfag, WorldSkills 2011, som ble arrangert i London i begynnelsen av oktober, var Øyvind Bøe Dalelv.

– Da det ble min kategori i medaljeutdelingen, var jeg så nervøs at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Dette er det største jeg har vært med på. Det er helt sykt! Tenk at jeg skulle få gull!, sier Øyvind Bøe Dalelv, opprinnelig fra Bodø, men til daglig er å finne hos Bent Stiansen, på Statholdergaarden i Oslo.

–  WorldSkills-konkurransen har vært sinnssyk tøff. Det har vært svært utfordrende oppgaver, og veldig mange gode deltagere har vært med. Jeg er så fornøyd! Jeg delte førsteplassen med deltageren fra England, noe som var veldig gøy, for vi har blitt godt kjent underveis. Vi fikk like mange poeng, sier Øyvind Bøe Dalelv.

I servitørklassen, kom norske Camilla Laiho Trondsen på en sterk fjerdeplass og ble tildelt “Medallion for Excellence”. Hun jobber som servitør på restauranten “To rom og kjøkken” i Trondheim og kommer opprinelig fra Lillehammer.

 

About hkp