HVERT TREDJE NORSKE HOTELL GÅR I MINUS

A hotel sign reflected in the glass of the building

A hotel sign reflected in the glass of the building

Hele 41% av distriktshotellene, 36,2% av byhotellene og 19,2 % av flyplasshotellene gikk med underskudd ifjor, viser tall i den ferske rapporten ”Norsk hotellnæring 2016”*, utgitt av Horwath HTL.

Den beste hotellmåneden er juni. Da er nesten 86,2 % i pluss eller i balanse. De beste hotellmånedene forøvrig er august og september. De svakeste månedene er desember og januar (over halvparten går med underskudd). Februar og påskemånedene er også svake. Det er verdt å merke seg at 35,3 % av hotellene taper penger i feriemåneden juli. Topp for distriktshotellene er perioden juni til august, hvor ca 75 % av hotellene leverer et positivt resultat. Byhotellene har topp i juni, september og oktober, hvor ca 70 % av hotellene går med overskudd. Flyplasshotellene har en klar bunn i juli og desember, der over 30 % taper penger.

* ”Norsk hotellnæring 2016” er basert på en spørreundersøkelse sendt fra Horwath HTL til alle norske hoteller. Denne gang har ialt 191 hoteller besvart undersøkelsen, det tilsvarer ca. 20 % av alle hoteller i Norge.

About hkp