IKKE CHAMPAGNEFROKOST I OSLO 17.MAI

I Bergen kan du få deg et glass champagne til frokost på restaurant fra klokken 07 på nasjonaldagen, mens Oslo-folk i alle år har måttet vente til 12. Dette ønsker Hovedorganisasjonen Virke å endre, skriver Aftenposten.

I et brev til næringsbyråden i Oslo ber bransjedirektør Hilde Charlotte Solheim, kommunen om å utvide skjenketiden til å gjelde fra klokken 08 på nasjonaldagen.

– 17. mai er en av de få dagene i året man kan tenke seg å drikke et glass champagne eller musserende på formiddagen. Det er en helt spesiell festdag hvor mange ønsker å starte dagen med en champagnefrokost, sier Solheim.

Hun sier Virke får tilbakemeldinger fra sine medlemmer om at mange gjester er overrasket over at det ikke er lov med alkoholservering før klokken 12.

– Jeg tror de fleste forstår begrunnelsen når de hører forslaget. Dette bidrar ikke til å uthule den nåværende skjenkepolitikken, men understreker heller 17. mai som en spesiell festdag som Oslo fortjener.

– Hvis ikke det går an å få til iår, håper vi at det kan la seg gjøre fra neste år, sier Solheim.

Næringsbyråd i Oslo, Hallstein Bjercke (V), sier han har forståelse for Virkes ønske om å la byens serveringssteder skjenke champagne før 12 på nasjonaldagen.

– Jeg skal absolutt se på dette, men det blir neppe en endring allerede iår. Her må det en forskriftendring til, og det rekker vi ikke på tre uker, sier han.

Alkoholloven åpner for at drikke med lavere alkoholinnhold enn 22 volumprosent kan skjenkes fra kl. 06. Det er derfor fullt mulig å endre skjenketiden for Oslo kommune til å starte tidligere enn klokken 12 på nasjonaldagen.

Hovedregelen i Alkoholloven er at skjenking av drikke med inntil 22 prosent alkohol kan skje mellom klokken 08 og 01. Utover dette kan kommunen selv innskrenke eller utvide tiden for skjenking. Mellom klokken 03 og 06 gjelder et absolutt forbud.

I Bergen har kommunen valgt å utvide skjenkingen slik at denne starter klokken 07 den 17. mai. – Dette er begrunnet i gammel tradisjon. 17. mai er 17. mai, og da vil mange ha champagne til frokost. Vi har hatt det sånn i mange år, sier Gro Gaarder ved kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.

I Kristiansand serveres det alkohol fra klokken 09 på nasjonaldagen.

 

About hkp