INGEN TURISTBOOM I OL-BYEN

Etterspørselen etter hotellrom i OL-byen London er svakere enn regnet med og prisene er falt med 25% i de siste fire ukene, sier en representant for Hotels.com til The Economist.

Det fryktes at det ikke blir noe av turistboomen mange i reisebransjen håpet på. Ifølge European Tour Operators Association lar «vanlige» turister være å komme i det året OL arrangeres, de som kommer spesielt for OL har vanligvis kortere opphold enn andre turister.

The Bank of England forventer at OL vil øke bruttonasjonalproduktet (BNP) med 0,2% i tredje kvartal. 8,8 millioner solgte OL-billetter utgjør alene rundt 0,1% av BNP.

Men den virkelige positive effekten av OL vil være at milliarder av mennesker over hele verden vil ha sine øyne rettet mot Storbritannia i to uker. 20.000 journalister er på plass. Hvis arrangementet forløper uten for mange blundere, kan det føre til sterk økning i turismen og investeringer i Storbritannia på sikt, ifølge The Economist. Likevel er London allerede Europas mest besøkte by og et av verdens viktigste finansentra.

Foto: London 2012

About hkp