KLATRING SKAPER VINTERTURISME I LOFOTEN

«Lofoten Alpine Climbing Meet 2012», et samarbeid mellom Lofoten Vinter, Innovative Opplevelser, Visit Lofoten og Norsk Tindeklubb, er nettopp avsluttet. Målet er å utvikle mer turisme vinterstid, og vise frem regionen som eldorado for klatrere fra mange land.

Arrangørene tar sikte på å få til et årlig arrangement, hvor man inviterer alpinklatrere fra hele verden. Nord-Norge er mange alpinklatreres drøm og regionen tiltrekker seg allerede dyktige klatrere fra Norge, Europa, USA og Canada. Arrangørene ønsker å skape et «Mekka» for alpinklatring i Lofoten, og et japansk TV-team er kommet ens ærend for å filme denne unike vinterklatringen.

– Vi ønsker også å involvere lokale klatrere og entusiaster som vil lære mer om vinterklatring, noe som stadig blir mer populært, forteller Maren Eek Bistrup, som koordinerer arrangementet.

Klatringen foregikk i nærheten av Svolvær og bød på ren isklatring, alpine vegger og isfylte renner, som leder opp til flotte topper. – At man kan få slike klatreopplevelser vinterstid bare et steinkast fra attraktive byer og tettsteder, slik man gjør her i Nordland, er helt unikt i internasjonal sammenheng. Det gir mange muligheter for et samspill mellom klatremiljøene og reiselivsnæringen i årene som kommer, påpeker Bård Jervan fra Innovative Opplevelser, en av medarrangørene. – I Alpene henger det klatrere i hver eneste fjellvegg, mens denne regionen er et uoppdaget eldorado for en voksende sport. Lofoten har alpinklatring i verdensklasse og mange fjell har flotte linjer som ennå ikke er blitt klatret, avslutter Maren Eek Bistrup, som selv har bosatt seg i Lofoten på grunn av disse unike mulighetene.

 

 

About hkp