KRISTIANSAND DYREPARK – ÅRETS REISELIVSBEDRIFT

6-bransjenytt-arets-reiselivsbedrift-originalKristiansand Dyrepark er kåret til “Årets Reiselivsbedrift”, foran de sterke konkurrentene Høyt og Lavt Aktivitetsparker AS og Basecamp Spitsbergen AS.

– Kristiansand Dyrepark har gjennom flere år vist at de tenker nytt og innovativt. Deres engasjement for utvikling av Sørlandet som reisemål og vilje til å dele sin suksesshistorie, er et eksempel til etterfølgelse. Med et sterkt fokus på bærekraft og kontinuerlig produktutvikling, har vinneren skapt en solid økonomisk bedrift som også viser at samarbeid og fokus på ansatte, gir uttelling, sier Cathrine Pia Lund, direktør for Merkevaren Norge i Innovasjon Norge.

Den prestisjefylte reiselivsprisen deles ut hvert år til den reiselivsbedriften som har klart å bygge opp suksessrike og innovative reiselivsprodukter. Prisen er på NOK 250.000, samt fri deltagelse på Norwegian Travel Workshop.

– Reiselivsprisen er en stor anerkjennelse av et arbeid vi har lagt ned gjennom mange år. Denne prisen henger høyt og det har vært fantastisk sterke konkurrenter. For oss er dette en veldig stor dag, sier Reidar Fuglestad, konsernsjef i Dyreparken.

Dyreparken åpnet dørene for første gang 25. juni 1966 og feirer i år 50 års-jubileum. De har i løpet av årene etablert seg som Norges største familieattraksjon, med over en million besøkende årlig. Dyreparken strekker seg over en 600 mål stor tomt, og det er i dag 140 ulike dyrearter og omlag 700 individer med adresse her. Dyreparken er også kjent for alt fra tømmerrenne og bob-bane til karuseller og sjørøverskuter. Og sist men ikke minst; det er i Dyreparken Kaptein Sabeltann bor.

Dyreparken Utvikling har et svært bevisst forhold til bærekraft og samfunnsansvar. Kristiansand Dyrepark er Miljøfyrtårn (siden 2008), og Miljøfyrtårn er godt kjent internt i parken og er med å holde fokus på miljøspørsmål i den daglige driften, blant annet med fokus på ansattes helse og trivsel, utslipp, avfallssortering og ressursbruk som viktige faner.

Bilde:

Prisen ble delt ut av Anita Krohn Traaseth, adm. dir. i Innovasjon Norge (t.h.). Fra venstre: Cathrine Pia Lund, direktør for Merkvaren Norge i Innovasjon Norge, Per Arnstein Aamot, adm. dir. i Dyreparken og Reidar Fuglestad konsernsjef i Dyreparken.

About hkp