LONDON-OL: STOR SVIKT I OMSETNINGEN FOR RESTAURANTER OG BUTIKKER

Den normale turisttrafikken til London og resten av Storbritannia lider kraftig på grunn av OL, nå har The British Hospitality Association (BHA) hatt møte med Londons borgermester, Boris Johnson, de er blitt enige om å gjøre den britiske hovedstaden mer tilgjengelig for turister fra inn- og utland.

Noen av filene i veinettet som var forbeholdt OL-trafikk, skal nå åpnes for normal trafikk. VisitBritain og partnere setter igang en spesiell sensommer-kampanje i Storbritannia og Europa for å trekke flere turister.

Dette utspillet kommer etter at restauranter i sentrale London rapporterer om stor nedgang i omsetningen foran og i den første OL-uken. Enkelte beskriver West End som en spøkelsesby og melder om nedgang i omsetningen på 60%. De mest sentrale hotellene, som vanligvis har 83% belegg, er bekymret for hva som kommer til å skje i de to siste ukene av august og under Paralympics.

–       OL har forstyrret det normale bookingmønsteret og vi tviler på om hotellbelegget i august iår vil matche en normal august-måned, sier BHA.

Det er svært svak etterspørsel fra forretningsmarkedet og det vanlige fritidsmarkedet, utenom det som gjelder OL. Det er tydelig at OL-besøkende ikke oppfører seg som normale turister som liker å besøke restauranter og attraksjoner, samt ikke minst shoppe.

BHA, VisitBritain og borgermester Boris Johnson ønsker nå å få frem budskapet om at «London is open for business»!

 Foto: London 2012

 

 

About hkp