LUFTHANSA: VEKSTEN I NORGE FORTSETTER I 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERALufthansa gjør det bra i Norge og satser sterkere fremover. De har idag ruter på Oslo, Bergen og Stavanger. Nå skal datterselskapet, Germanwings, overta noen av rutene på Oslo. Reisetilbudet mellom Oslo og Lufthansas hovedflyplasser, Frankfurt og München, forblir uendret, men Germanwings vil gradvis overta flyvningene til Hamburg og Düsseldorf. Germanwings har tatt mål av seg til å revolusjonere det europeiske lavkost-markedet. 1.juli blir “Nye Germanwings” lansert, da skal passasjerene få velge fra en meny og sette sammen de elementene de ønsker. Passasjerene kan velge mellom tre priser med forskjellige servicepakker, “Best”, “Smart” og “Basic”.

I sommerrutene tilbyr Lufthansa igjen tre daglige avganger mellom Bergen og Frankfurt. I tillegg vil de frem mot 1. juli øke størrelsen på flyene på denne ruten. De mindre flyene blir erstattet med større og mer komfortable Boeing 737-500.

Også til og fra Stavanger blir flyene på de tre daglige avgangene oppgradert frem mot juli. Olje- og energibransjen trenger større kapasitet, i tillegg har det vært kraftig vekst i antall private reiser i regionen.

– Året 2012 endte godt for Lufthansa i Norge, med økende passasjertall i både Oslo og Stavanger. For Bergen, på grunn av færre avganger, var tallene imidlertid litt negative. I de første månedene i 2013 er det derimot vekst ved alle de tre norske flyplassene der Lufthansa opererer, og utsiktene er lovende, sier Terje Grue, sjef for Lufthansa i Norge.

Det svært viktige bedriftssegmentet vokste godt gjennom 2012, og de viktigste destinasjonene for det norske bedriftsmarkedet var fortsatt Houston, Singapore, Shanghai, Seoul, Dubai, Rio de Janeiro, pluss voksende markeder som Luanda og Johannesburg.

Forbedrer lønnsomheten EUR 1,5 milliarder årlig

Lufthansa gjennomfører for tiden et omfattende program for å forbedre lønnsomheten, for å styrke sin posisjon som Europas ledende flyselskapsgruppe. Programmet omfatter rundt 800 tiltak og har allerede gitt en forbedring på EUR 618 millioner i regnskapsåret 2012. Fremover er det forventet besparelser på EUR 1,5 milliarder årlig. Lønnsomheten må forbedres fordi Lufthansa står foran en stor flåtefornyelse, de har 236 fly i ordre frem til 2025, samlet pris er EUR 23 milliarder.

I 2012 økte Lufthansa-gruppen, der også bl.a. Swiss og Austrian Airlines inngår,  omsetningen med 4,9 prosent, til EUR 30,1 milliarder. Driftsresultatet ble likevel redusert til EUR 524 millioner (-36,1%), i første rekke på grunn av at drivstoffprisene var EUR 1,1 milliarder høyere enn året før. Nettoresultatet gikk likevel opp til EUR 990 millioner (- EUR 13 mill. i 2011), det skyldes særlig salg av aksjer i Amadeus og salget av det britiske flyselskapet British Midland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About hkp