NATTKLUBBER – VIKTIG Å HA DET DYRESTE AV ALT

Nattklubber er svært ofte privateide med lokale eiere, men det finnes flere internasjonale operatører med høy profil på dette markedet, ikke minst Playboy.

Eieren av den populære London-nattklubben Boujis, Matt Herner, åpnet en midlertidig nattklubb i Hong Kong i 2010. Det var en såkalt ”pop-up”-nattklubb, som kun skulle drive i tre dager, men hadde så stor suksess at Herner nå i september åpner en permanent nattklubb der.

Asia er et stort marked når det gjelder nattklubber, stort sett med lokale eiere. Men nylig åpnet de amerikanske klubbene Pangaea og Avalon i Singapore. En annen stor, amerikansk nattklubbkjede, Marquee, åpnet nylig i Sydney.

Det er vanskelig å anslå hvor mye som omsettes totalt i nattklubbransjen. Klubbene er somregel private og det betales mye med kontanter. IBIS World, et analyseselskap, anslår at barer og nattklubber har et årlig overskudd på rundt $800 millioner av en omsetning på mellom $20 og 25 milliarder, bare i USA. Pangaeas klubb i Singapore melder allerede om omsetning på rundt $ 160.000 pr. kveld/natt. Michael Ault, som eier Pangaea, sier til The Economist at nøkkelen til sukess i Asia er å tilby ”det dyreste av alt”.

Bortsett fra det sier Michael Ault at oppskriften på suksess i Asia er den samme som i Vesten. – Skaffe penger, finne et dramatisk lokale, bli venner med kjendiser, markedsføre, markedsføre og markedsføre. Først går du etter de på A-listen. Du bruker alle pengene på DJs og kjendiser for å bygge varemerket. Så flytter de på A-listen seg videre og du må satse på B-listen. Deretter må du spørre deg selv; vil vi ha de på C-listen?

Foto:

Nattklubben Avalon åpnet nylig i Singapore, beliggenheten er spektakulær.

 

 

 

About hkp