NM I PIZZA PÅ SMAK 2017

nett-pizza-base-salami-and-rocket-pizzaNorgesmesterskapet i pizza-baking vil bli avholdt på Lillestrøm i februar neste år i forbindelse med messen SMAK 2017. Her skal landets beste pizza-kokker møtes til en spennende konkurranse hvor kreativitet og ikke minst smak vil stå i høysetet.

– Under forrige Smak-messe i 2014 ble det kåret en nasjonal pizzamester. Da konkurrerte alle i én klasse. Nyheten denne gang er at det nå skal konkurreres i to klasser og om en NM-tittel i hver klasse, forteller Torill Engelberg, prosjektleder SMAK 2017

– Tykkbunnet amerikansk pizza har i mange år vært svært populær i Norge. Nå ser vi at interessen for tynnbunnet italiensk pizza øker markant, og da er det også naturlig at vi tilpasser NM-konkurransen til det, fremhever Mette Løfblad fra kokkemesterlauget i Oslo, som er teknisk arrangør av mesterskapet.

– Pizza er mer i skuddet enn noen gang. Det etableres stadig nye pizza-restauranter, og i Oslo er det nå rundt 1700 steder som tilbyr denne retten i en eller annen form. Det sier litt om populariteten! Vi ønsker å bidra til å løfte frem denne retten som er elsket av så mange og som også har en stor kommersiell betydning. Det er mange entusiastiske og dyktige pizza-kokker der ute som vi håper vil bli med på NM. Konkurransen gir jo en fantastisk mulighet til å profilere sin pizza, sitt sted og ikke minst seg selv som pizzakokk, understreker Løfblad.

Ønsker du å melde deg på konkurransen eller mer informasjon om kriteriene for å bli med, finner du mer informasjon på www.messe.no

Fristen for påmelding er 1. desember.

Vinnerne vil bl.a. få anledning til å delta i pizza-VM i Italia senere på året.

About hkp