“NORDNORSK MARKEDSFØRINGSPRIS 2013” TIL RICA

1 Bransjenytt Nordnorsk markedsføringspris 2013 Foto_Arena Nord - Erik JoachimsenRica Hotels er kåret til vinner av «Nordnorsk Markedsføringspris 2013». Prisen er nordnorsk reiselivs høyeste utmerkelse og gis til en person, bedrift eller organisasjon, som har gjort noe ekstraordinært for reiselivet i landsdelen.

Utmerkelsen ble delt ut under det nylig avsluttede «Nord i Sør» i Oslo. Juryen presiserer i sin begrunnelse at Rica Hotels er en svært verdig vinner av den ettertraktede prisen takket være sin satsning i landsdelen:

«Vinneren har gjennom svært mange år arbeidet ettertrykkelig for å selge landsdelen i Norge og utlandet gjennom egne produkter, god produktutvikling og ved å fremheve destinasjonene de har etablert seg på, investert milliarder i og utviklet. Gjennom mange år har de satset og hatt tro på Nord-Norge som reiselivsmål, for gjester fra inn- og utland. På flere av våre mest kjente destinasjoner har de tatt betydelige løft, fremhevet tradisjoner, kultur og gastronomi, ikke bare for egen virksomhet, men løft som har bidratt til å tiltrekke seg nye kundegrupper og segmenter i markedet og til å vise vei, slik at flere har våget å satse på reiselivet. Ikke minst når det gjelder å fremheve landsdelen som vinterdestinasjon, med de ulike særegenheter destinasjonene byr på.»

Konsernsjef i Rica Hotels, Fredrik Utheim, tok sammen med styreleder Ole-Jacob Wold imot prisen.
– Det er særdeles hyggelig at Rica Hotels’ mangeårige engasjement for nordnorsk reiseliv blir verdsatt på denne måten, sier Utheim. Nord-Norge har helt siden oppstarten vært svært viktig for vår hotellkjede, og vi fortsetter å satse tungt i landsdelen med nye prosjekter som stimulerer til økt turisme, næringsvirksomhet og ikke minst bidrar til flere nordnorske arbeidsplasser.
Av de siste satsningene i landsdelen nevner Utheim blant annet Rica Hotel Narvik som åpnet i mars 2012 og har blitt byens nye signaturbygg. Mot slutten av inneværende år er planene at suksesshotellet Rica Ishavshotel utvides med en ny etasje, og i august 2014 åpner Rica Bodøs største hotell. Både Rica Hotel Hammerfest og Rica Bryggen Hotel i Honningsvåg har dessuten nylig blitt totalrenovert.
Rica Hotels er representert i samtlige nordnorske fylker, i tillegg til på Svalbard. Nominasjonskomiteen vektlegger spesielt at hotellkjeden har vært og er en tung og viktig pådriver og samarbeidspartner for destinasjonsselskapene, Nord-Norsk Reiseliv, Hurtigruten, flyselskapene og opplevelsesaktørene – noe som har ført til god produktutvikling, massiv markedsføring, mange og fornøyde gjester.

Foto:

F.v.: Anne Grete Johansen – NHO Reiseliv Nord-Norge, Fredrik Utheim – Rica Hotels AS, Ole-Jacob Wold – Rica Hotels AS,  Arne Trengereid – NordNorsk Reiseliv AS, Stig Arne Engen – Sparebank1 Nord-Norge og Torkild Torkildsen – Hurtigruten ASA. Foto: Arena Nord/Erik Joachimsen.

 

 

About hkp