NORSKE KOKKE- OG SERVITØRLÆRLINGER TIL NM I HELSINKI

Helgen 20.-21. april er det Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Finland. Norge er representert med både kokke- og servitørlærlinger som skal kjempe om gullet.

Stadtholdergaardens servitørlærlinger ble ifjor nordiske mestere, og også iår er det Statholdergaarden som skal forsvare Norges ære i servitørfaget. Lærlingene Ingrid Valsvik og Anne Lise Gundersen stiller for Norge, med Daniel Johnsen-Ness som lagleder.

Kokkelærlingene kommer iår fra Rica Nidelven Hotell. Her skal Mads Hornemann Kjøllmoen og Sasithon Thongpueng kjempe for norsk gull, med Bjørnar Buserud som lagleder.

Lagene som stiller har begge vunnet Norgescup for kokke- og servitørlærlinger som ble arrangert i Stavanger i februar, og er på den måten kvalifisert til Nordisk mesterskap.

– Dette er et av årets høydepunkter. Å se unge i aksjon i yrket de holder på å utdanne seg til er utrolig moro. Her oser det alltid av yrkesstolthet, læringsvilje, konkurranseinstinkt og følelser, sier Veronika Vian, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

I løpet av de to konkurransedagene skal deltagerne blant annet gjennom såkalte “Mystery boxes”, hvor råvarene er ukjente helt til deltagerne åpner boksen. Også vinkunnskap, borddekking og filetering er blant oppgavene deltakerne skal gjennom.

Bilde: Servitørlærlingene Ingrid Valsvik (t.v.) og Anne Lise Gundersen

 

About hkp