NORTHERN LIGHTS AIRPORTS – INNFALLSPORTER TIL NORD-NORGE

Nord Norge har ni store lufthavner som gir landsdelen en unik tilgjengelighet.  Avinor markedsfører nå disse under begrepet Northern Lights Airports. Disse lufthavnene kan alle ta imot store charterfly direkte fra utlandet, med toll og immigrasjonstjenester. Profilen for Northern Lights Airports er utviklet i samarbeid med NordNorsk Reiseliv A/S, og vil forsterke den internasjonale markedsføringen av Nord Norge.

Northern Lights Airports ble lansert under den store, internasjonale World Routes konferansen for lufthavner og flyselskap i Berlin sist uke. Lufthavnene er innfallsportene til alle Nord Norges opplevelser, og det planlegges flere felles markedsaktiviteter mellom NordNorsk Reiseliv A/S og Avinor.

Det arbeides med å utvikle en nettside for Northern Lights Airports, som skal inneholde linker til flyselskapene, og alle internasjonale turoperatører som tilbyr flybaserte pakker inn til landsdelen. Tanken er at folk som søker etter Nordlys på nettet vil få opp denne siden, og se hvordan de kan komme seg til Nord Norge.

For å stimulere til flere direkte internasjonale flyvinger inn til Nord-Norge, pågår det et arbeid med en garantiordning for innkommende charterflyvinger. Forslaget til en slik ordning er utviklet av et interimstyre ledet av NHO Reiseliv, i samarbeid med de tre fylkene, Avinor, NordNorsk Reiseliv A/S, hotellkjedene og Hurtigruten.  En slik garantiordning vil bli et kraftig virkemiddel for å trekke nye turiststrømmer inn til landsdelen, og øke konkurranseevnen også  mot våre naboland.

 Foto: AuroraBorealis.no/www.visitnorway.com

 

About hkp