NY MØTEPLASS FOR SUNNERE OG MER MILJØVENNLIG NORSK MAT

Den 10. og 11. oktober arrangeres Foodscape for første gang på Norges Varemesse. Foodscape er en arena for alle som jobber profesjonelt med mat og drikke og som er opptatt av at det som tilberedes eller serveres skal være godt for kroppen og for miljøet, aller helst norskprodusert og selvsagt smake godt.

– Sunn og god mat er i dag et sterkt krav fra både forbrukere og myndigheter. Maten vi kjøper og spiser skal være god for kroppen og godt for miljøet. Disse kravene tar de største bransjeorganisasjonen innen mat og drikke på alvor når de nå går sammen med Norges Varemesse om å skape en helt ny møteplass for sunnere og mer miljøvennlig norsk mat, nemlig Foodscape, sier Torill Engelberg, prosjektleder for Foodscape.

– Foodscape er en arena for alle som vil lære mer om hvordan ta bærekraft på alvor i egen virksomhet. Det kan være produsenter, offentlige og private virksomheter innenfor helse og omsorg, kantiner, kiosk, bensinstasjoner, servicehandel, dagligvare, hotell, restaurant, konditori, bakeri, kafeer – rett og slett alle som tilbereder og er opptatt av mat og drikke, sier Engelberg.

Torill Engelberg forteller at det faglige innholdet på Foodscape blant annet vil by på en spennende Åpningskonferansen «Sett bærekraft på menyen», i tillegg til flere seminarer og workshops.

– Foodscape vil være en kompetansehub hvor du vil lære mer om hvordan du kan ta bærekraft inn i din forretningsmodell og bli inspirert til å arbeide med en bærekraftig omstilling i din bedrift eller virksomhet.

Her vil du møte et bredt spekter av utstillere fra små til store merkevareleverandører, produsenter, grossister, organisasjoner og ikke minst spennende nye gründer-virksomheter. Ifølge Engelberg vil du se både produkter og løsninger som vil lede utviklingen videre og forhåpentligvis også spiren til lønnsomme idéer for fremtiden i egen virksomhet, sier Torill Engelberg.

Bransjeorganisasjonene som samler seg bak Foodscape er:
NHO Mat & Drikke, NHO Reiseliv, Kost- & Ernæringsforbundet, Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN), DebioInfo, Norges Frukt- og Grønnsaksgrossisters forbund, Sjømat Norge, Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Matvett.

 

 

About hkp