NYTT CLARION-HOTELL BYGGES I BJØRVIKA

5 Clarion Bjørvika Bj+©rvika B1 PerspektiverA (1)Nordic Choice-kjeden Clarion Hotel stakk av med seieren i kampen om HAV Eiendoms hotellkontrakt i Bjørvika. Hotellplanene omfatter 253 hotellrom inkludert to suiter, gym og spa, samt 1500 m2 konferansefasiliteter med total kapasitet til 1200 personer. Det nye Clarion-hotellet skal etter planen stå ferdig i begynnelsen av 2019.

– I dynamiske Bjørvika, Oslos nye sjøside og kulturelle møteplass, blir Clarion Hotel Bjørvika et nytt viktig midtpunkt. En levende møteplass som forener mennesker, kunst, kultur, matopplevelser og business. Målet er å fylle hotellet med heftige kunstneriske uttrykk, som integreres med resten av interiøret på en inspirerende måte. En fast kunstsamling skal komplementeres med utstillinger, events og andre happenings, ofte i nært samarbeid med kulturinstitusjoner i Bjørvika. Jeg gleder meg til å fylle det nye kunsthotellet i Oslo med energi og opplevelser utenom det vanlige, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder for Nordic Choice Hotels.

– HAV Eiendom er svært godt fornøyd med å få Nordic Choice Hotels som en langsiktig leietaker til hotellet i Bjørvika, og vi mener at kunsthotellet vil bidra til å aktivisere bydelen ytterligere, sier administrerende direktør i HAV Eiendom, Eva Hagen.

Hotellkjedens signaturrestaurant Kitchen & Table, signert Obamas stjernekokk Marcus Samuelsson, skal også åpne i hotell-lokalene i Bjørvika. Restauranten med kapasitet til over 200 gjester, vil få uteservering mot Dronning Eufemias Gate, samt bar og uteservering mot Akerselva-allmenningen. Den totale investeringen til HAV Eiendom og Nordic Choice Hotels utgjør over 600 millioner kroner.

– Det er drømmen for enhver hotelloperatør å drive et spektakulært fullservice hotell midt i hovedstadens mest spennende bydel. Clarion Hotel Bjørvika får en fantastisk beliggenhet i krysningspunktet mellom business, kultur og transport. Og i tråd med Clarions konsept, er ambisjonen å bli Bjørvikas mest pulserende møteplass, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

About hkp