PARIS-HOTELLENE MERKER TERROR-EFFEKTEN

nett-paris-jpegParis er blitt hardt rammet av islamittisk terror det siste året, det merker hotellene sterkt. RevPAR (losjiomsetning eks. MVA per tilgjengelig rom) sank med 15,1% i de tre første kvartalene av 2016, ifølge STR.

Nedgangen skyldes primært en beleggsnedgang på 12,4%, til 69,1%. ADR (Average Daily Rate) gikk ned med 3,1% til EURO 235,56 (NOK 2131) i årets ni første måneder. Juli og august var de eneste månedene med vekst i forhold til 2015. Det har nesten ikke kommet ny kapasitet inn i markedet, kun 0,6% flere rom.

Franske hoteller generelt hadde en nedgang i RevPAR på 11% i årets ni første måneder. Belegget falt med 5,5% og ADR sank med 5,8%.

– Det er ikke overraskende at det tar Paris og andre franske markeder så lenge å komme seg, tatt i betraktning de utfordringer de har hatt siden januar, sier Thomas Emanuel, utviklingsdirektør i STR.

STRs prognose for Paris, som konsentrerer seg om luksus- og upmarket-segmentene, regner med at forholdene vil normalisere seg i løpet av annet halvår 2017.

About hkp