REISENETTSTEDENES HØYE PROVISJONSNIVÅ ER IKKE BÆREKRAFTIG

– Nordic Choice Hotels samarbeider med alle de større reisenettstedene, men distribusjonsomkostningene på disse er høye og over tid er ikke et slikt høyt provisjonsnivå bærekraftig i en lavmarginbransje som hotellbransjen, sier Roar Ingdal,dir. Commercial Operations, Nordic Choice Hotels.

– Vi ønsker å kontrollere så mye som mulig av distribusjonen selv, vi ønsker naturligvis å styre kundene mot våre egne nettsider. De store, internasjonale reisenettstedene vil at prisene skal være de samme, enten kunden booker hos dem, eller på hotellenes egne nettsider. Det er viktig for oss, både å følge konkurranselovgivningen og å kunne tilby de beste prisene på egne nettsteder.

Vi har forsøkt å få bedre vilkår hos reisenettstedene i flere år, uten å lykkes. Det blir veldig spennende å se utfallet av den saken de britiske konkurransemyndighetene  kjører, det er også en tilsvarende sak i USA. Fra Nordic Choice Hotels’ side vil vi iallfall unngå å komme i en situasjon der vi skader vårt varemerke ved å bli beskyldt for prissamarbeide, en aktivitet som vi tar sterkt avstand ifra.

Det er nå viktig for oss å fortsette å bygge opp sterke, egne nettsider, samtidig som vi gjerne vil fortsette å selge via reisebyråer, som har akseptable provisjonssatser. Hvis vi kommer frem til bærekraftige provisjonsnivåer og kan drive kampanjer på egne nettsider mot de store nettstedene, er det heller ikke noe i veien for å fortsette samarbeidet med disse. Det er viktig for oss å være tilgjengelig på mange kanaler, forutsatt at provisjonsnivået er fornuftig og at vi ikke kommer i en situasjon der vi kan bli saksøkt for prissamarbeide.

Vi har veldig sterk vekst i omsetningen via vår egen web, det er den kanalen som øker mest i bestillingsvolum hos oss. Rundt 80% av våre gjester kommer fra de skandinaviske landene, de kjenner hotellene våre, mer eller mindre. Så markedssituasjonen i Skandinavia er annerledes enn på kontinentet, sier Roar Ingdal i Nordic Choice Hotels.

Les hele artikkelen i oktoberutgaven av HRR

 

About hkp