REKORDTIDLIG ÅPNING I NORSKE ALPINANLEGG

camilla-sylling-clausen-img_3315– Det er duket for den store åpningshelgen i alpinanleggene i Norge. Etter uker med kuldegrader og godt snøfall, kan vi endelig konstatere at en lang rekke alpinanlegg over hele landet kan tilby åpne heiser og bakker kommende helg, sier Camilla Sylling Clausen (bildet), generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening, som med sine 210 medlemmer representerer 95% av alpinbransjen i Norge.

Noen anlegg har allerede snikåpnet med snø fra i fjor, som Geilo og Beitostølen. Kvitfjell åpnet litt allerede torsdag, som et forskudd på den store åpningshelgen og listen er lang over anlegg som åpner fredag og lørdag.

– Det er veldig gledelig å kunne tilby våre gjester et så godt tilbud så tidlig på sesongen, sier Camilla. At det i tillegg har vært så gode forhold for snølegging at vi med stor sikkerhet kan si at forholdene er lagt tilrette for at de anleggene som har kunnet åpne er godt sikret over juleferien, er jo veldig hyggelig både for gjestene våre, som får en lengre sesong, og for alpinbransjen, sier Sylling Clausen

Alpinbransjens nye digitaltjeneste fnugg.no har samlet alle anleggene som har satt åpningsdato, på forsiden av tjenesten, for å gi publikum enkel tilgang og oversikt. Bakgrunnen for tjenesten fnugg som er en app og en webløsning, var å vise mangfoldet i alpinanlegg vi har i Norge, samt å daglig kunne tilby publikum oppdatert informasjon, værmelding og føreforhold direkte fra anleggene. Hele 127 anlegg vises nå i tjenesten, fra helt syd i Norge til Alta i nord.

About hkp