RICA NIDELVEN HAR NORGES I SÆRKLASSE BESTE HOTELLFROKOST

Rica Nidelven Hotel gikk nok en gang til topps i Twinings Best Breakfast. Juryen mener frokosten deres er blitt enda bedre og at den uten tvil er Norges beste hotellfrokost. Rica Nidelven Hotel er gått til topps i alle de syv årene Twinings Best Breakfast er arrangert. Lille Nythun Høyfjellsstue kom på en imponerede 2. plass, Clarion Collection Hotel Folketeateret på tredje og Rica Hell Hotel på fjerdeplass.
Haugen-Gruppen Storkjøkken er teknisk arrangør av Twinings Best Breakfast. Gjennom konkurransens innledende runder vurderes omlag 500 hoteller av Haugen-Gruppens konsulenter, av kokker og sommelierer. I finalerunden tar finalejuryen, med Lars Erik Underthun (juryformann), Wenche Andersen og Frank Ødegaard over.
– Det har vært mange vanskelige avgjørelser å ta, flere og flere ser viktigheten av å legge ressurser i en god frokost, sier Simen Kjær Haugberg, markedssjef i Haugen-Gruppen Storkjøkken. Finalejuryen i Twinings Best Breakfast har vært opptatt av at en frokostopplevelse kan være fantastisk på et stort hotell, men også like god på et mindre hotell. Til tross for at tilgangen på ressurser ikke er den samme
– Fire av finalistene i årets konkurranse har vist et kvalitetsnivå som skiller dem ut positivt. Flere av de beste hotellene har spisset utvalget, fremfor å utvide ytterligere. Isteden har bevisstheten rundt det som serveres økt. Det er ingen positiv trend om hotellene må øke utvalget ut av dimensjoner for å regnes som best i klassen. Iår har de beste i flere tilfeller redusert utvalget, men vært enda mer bevisste rundt det som serveres, forteller juryformann Lars-Erik Underthun.

Finaleresultatene i Twinings Best Breakfast 2012:
1. plass Rica Nidelven Hotel, Trondheim
2. plass Nythun Høyfjellsstue, Fagernes
3. plass Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo
4. plass Rica Hell Hotel, Stjørdal

Uplasserte hoteller i finalen av Twinings Best Breakfast (i alfabetisk rekkefølge):

Engø Gård (Tjøme)

Erzscheidergården (Røros)

Holmenkollen Park Hotel Rica (Oslo)

Refsnes Gods (Jeløy, Moss)

Rica Airport Hotel (Stavanger)

Rica Hotel Bergen

Rica Hotel Norge (Kristiansand)

Rica Ishavshotel (Tromsø)

Thon Hotel Bristol Hotel (Oslo)

Thon Hotel Lofoten (Svolvær)
Juryens begrunnelse
1. plass – Rica Nidelven Hotel (Trondheim)
Tidligere års vinner Rica Nidelven er blitt enda bedre. Hyggelig, vennlig og korrekt mottagelse. Gjester som kommer alene får et bord der kuverter utover den ene ryddes bort. Stort, men med «intim» atmosfære. Behagelig musikk, ikke støyende. Alle gjester tilbys te, eller kaffe ved bordet umiddelbart etter at man har satt seg. Maten var enda bedre enn tidligere. Scorer mye på hyggelige, effektive og kunnskapsrike kokker og servitører ute i frokostsalen. Hotellet har strammet inn på utvalget i de ulike buffetene. En del pålegg er fjernet, slik at utvalget virker bevisst, og mindre overfylt enn før. Generelt meget høy kvalitet på mat, drikke og tilleggskomponenter som energishots og frukt. God merking, også for gjester med spesielle dietter. Nytt av året er tre bakerovner ute i frokostsalen. Skal man sette fingeren på noe, må det være et noe smalt osteutvalg. Leverer et helhetsinntrykk som er imponerende, og det er ingen tvil om at dette er Norges beste hotellfrokost!
2. plass – Nythun Høyfjellsstue (Fagernes)
Hyggelig og innbydende frokostsal i flotte omgivelser. Imponerende kvalitet på frokosten, mye hjemmelaget mat, meget fristende presentert, mye lokale produkter på buffeten. En av juryens medlemmer smakte den beste leverposteien han noen gang hadde smakt her, og det trekkes også frem detaljer som fantastisk hjemmebakt brød, nydelig sild i flere varianter, og hjemmelaget prim. Det hele er åpenbart laget med omtanke! Mottagelsen, servering og gjennomføring var meget korrekt og hyggelig. Personalet tar seg tid til å prate med gjestene, de har god kunnskap om det som serveres, leverer alle de gode historiene om hvilke tanker som ligger bak, og hvordan de tilbereder maten. Dette er et sted hvor gjester som ikke kjenner stedets kvalitet, vil bli nærmest lamslått over hva som serveres på dette lille, sjarmerende stedet!
3. plass – Clarion Collection Folketeateret Hotel (Oslo)
Et meget innovativt og nytenkende hotell i toppsiktet. Hyggelig og moderne frokostsal, og mottagelse, men lydnivået kommenteres av enkelte i juryen som i høyeste laget. Frokosten er basert på selvbetjening av mat og drikke. Dette fungerer godt, men hotellet kunne vunnet på å gi en større grad av personlig service. Produktene på buffeten var av meget høy kvalitet, godt utvalg av lokalmat. Bredt utvalg av kalde og varme retter, meget god kvalitet på brødutvalget. Den gravede laksen, og nydelige skinker er fantastisk. Den greske yoghurten som var presentert i små glasskopper, var noe av den beste yoghurten juryen har fått. Varmmaten hadde en kjempegod leverpostei som er verdt besøket i seg selv! Det nevnes riktignok at utvalget av varm og kald drikke kan forbedres noe. Alle produkter var veldig godt merket, presentasjonen var delikat, og betjeningen hyggelig.
4. plass – Rica Hell Hotel (Stjørdal)
Et hotell som leverer vesentlig bedre kvalitet enn tidligere. Hyggelig betjening ved buffetene, maten var veldig godt merket, bra med lokale innslag. På buffeten var det meget gode fruktshots, godt og bredt utvalg av frukt. Detaljer som valg av sure appelsiner til den friskpressede juicen trekker noe ned. Stedet har et godt matprodukt, men skuffer noe på generelt servicenivå, mottagelse og gjennomføring. Et av jurymedlemmene understreker at han fikk servert den beste omeletten han noensinne hadde smakt på dette hotellet, og det trekkes også her frem detaljer som flere sorter lokalt tilberedt honning, fantastisk utvalg av frukt og bær, samt et rikt utvalg av kald drikke.

Stephen Twining er konkurransens beskytter 
Stephen Twining er tiende generasjons direkte etterkommer etter Thomas Twining, som startet Twinings of London i 1706. Etter mer enn 300 års drift er Twinings verdens eldste tehus, og Norges suverent mest populære te. Stephen Twining reiser verden rundt og foredrar om te, tetradisjonen og hvordan man lager den perfekte kopp te. I Twinings Best Breakfast er Stephen Twining konkurransens beskytter, og han deltar hvert år ved utdelingen av prisene til de beste hotellene.

FOTO:

1. plass til Rica Nidelven Hotel, fra venstre: Stephen Twining, Lars Erik Vesterdal (F&B Manager), Bjarte Gjerde (hotelldirektør) og Lars-Erik Underthun (juryformann).

Fotograf: Trond Husebø

 

About hkp