SØKER VIN-ELSKER TIL DRØMMEJOBB

Det australske vinhuset Lindeman’s søker en vin-elsker til en toukers (vin)terjobb på vingård i Australia. Alt som kreves er at du er interessert i vin – ekspert blir du uansett av premien.
– Som vinmaker-praktikant får den heldige være med på alt fra å tråkke druer til å tappe vin på flasker. Det blir to hektiske og innholdsrike uker siden det er mye å lære når god vin skal lages, sier Lenita Nylund, Norges-sjef for Lindeman’s.
To år med vinmaker-konkurranser viser at folk fra hele landet er glad i både god vin og eksotiske opplevelser. Ifjor var det rekordmange søkere, og blant dem som overbeviste juryen om at hun hadde motivasjon og eventyrlyst var Heidi Iren Hansen fra Askim. Som en av finalistene ble 24-åringen invitert til Oslo der hun konkurrerte i druetråkking, vin-quiz og blindsmaking – og vant.
– Oppholdet på Lindemans vin-gårder i Australia var helt fantastisk og veldig lærerikt. Jeg fikk være med på alt fra å smake på druer sammen med vinmakerne, til å lage min egen blend av vin. Geografisk var jeg dessuten på forskjellige steder i landet både på store og mindre vinerier, forteller Hansen.
– Her hjemme kan man både lese om og smake på vin, men man får ikke nærkontakt med selve produksjonen. Derfor er dette en drømmesjanse for dem som søker tyngde innen vin-bransjen, enten man har en drøm om å bruke det profesjonelt, eller bare er interessert på hobby-nivå, sier Lenita Nylund i Lindeman’s, som regner med stor pågang om å bli vinmaker også iår.
Slik søker du drømmesommerjobben:
Skriv noen ord om deg selv, din alder, hva du driver med og hvorfor akkurat du bør få reise til vingården. Her gjelder det å få din entusiasme for vin.

About hkp