SCANDIC BLE “ÅRETS REISELIVSMARKEDSFØRER”

Tirsdag kveld ble reiselivsbransjens beste markedsførere hedret under HSMAI AwardsMeet Ullevaal. Scandic stakk av med hele tre gull, samt kveldens gjeveste pris, Ferdaprisen: Årets Reiselivsmarkedsfører.

I tillegg til å ta hjem prisen Årets Reiselivsmarkedsfører, vant Scandic gull i kategorien Sosialt Ansvar, Reklamefilm Online Medier og Beste Destinasjonsutviklings-event.

– Jeg er så stolt av hele Scandic-laget. Og jeg blir så glad når de ansatte blir anerkjent for den fantastiske innsatsen de legger ned for våre gjester og for lokalmiljøene hver dag, sier Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. Scandic Hotels Norge.

I Ferdapris-begrunnelsen trekker juryen særlig frem Scandics lokale engasjement, og aktiviteter som vitner om varme og personlighet.

– Vi brenner for å støtte lokalmiljøene vi er en del av. På våre 85 hoteller har vi kreative og engasjerte medarbeidere som er tett på lokalbefolkningen og ser lokale muligheter. Dette er akkurat hva vi ønsker å oppnå gjennom strategisk arbeid, kreativitet og et mangfold av aktiviteter og kampanjer som differensierer oss fra våre konkurrenter og skaper en tydelig og enhetlig Scandic-merkevare. I 2018 førte dette blant annet til strandrydding langs hele norskekysten, urban honningproduksjon i Oslo og mesterkokk-møte åpent for hele Bergen på Hotel Norge by Scandic. Selv om vi er en stor nordisk hotellkjede, glemmer vi aldri at det er lokalt verdiene skapes, sier Tine Birkeland Westby, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Scandic Hotels Norge.

Trekker «søringer» nordover
For sin innsats under Arctic Race of Norway, ble Scandic hyllet med gull både i kategorien Reklamefilm Online Medier og i kategorien Beste Destinasjonsutviklings-konsept.

Som sponsor av Arctic Race of Norway, ville Scandic øke reiselysten til Finnmark. Det resulterte i kampanjen Arctic Sleep of Norway, der fire utvalgte gjester fikk overnatte i en pop-up iglo, med hotell-komfort og egen kokk på Finnmarksvidda. Kampanjen skapte stort engasjement i tradisjonelle og sosiale medier, og stor begeistring for Finnmark.

I kategorien Sosialt Ansvar vant Scandic for sitt engasjement for bienes overlevelse og for plast i havet. Sommeren 2018 satte Scandic ut syv bikuber i Oslo-området. Det tilsvarer mer enn en halv million bier som forsyner 20 hoteller i Oslo-området med honning. På strandryddedagen inviterte Scandic strandryddere til gratis frokost på hoteller langs kysten, fra Alta i nord til Kristiansand i syd, som en ekstra motivasjon for å rydde strender og svaberg.

– Bærekraft er en del av Scandic sitt DNA. Vi ønsker å gjøre det enkelt for våre gjester og lokalbefolkninger rundt om i Norge å ta valg som er bra for miljøet. Det gjør vi blant annet ved å servere egenprodusert honning, invitere inn strandryddere på frokost, eller redusere matsvinnet. Vi er utrolig glade for at HSMAI anerkjenner denne satsingen, sier Steen-Mevold.

Bilde: Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. Scandic Hotels Norge, med Scandic-teamet. Foto: Camilla Bergan

About hkp