SUKSESS FOR CRAB A RIESLING PÅ FJORDEN

FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no #cfwesenberg

For 5. år på rad arrangerte Tysk vininformasjon Crab a Riesling i Oslo. Arrangementet fokuserer på en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taskekrabbe og riesling, som sammen blir en fantastisk mat og vinkombinasjon.

Båten M/S Helena seilte ut i fint vær på Oslofjorden fra Rådhusbrygge 3 søndag 20. august. Ombord var 125 personer, sommelierer, kokker, servitører, journalister,

importører og produsenter som var der for anledningen, å nyte tysk Riesling og krabbe.

Ombord stilte 15 vinimportører med utvalgte rieslinger i salongen og på akterdekk, mens både for- og akterdekket var fullt av gjester, som fikk gå rundt og smake vinene, 45 forskjellige tyske rieslinger fra Tysklands beste vinregioner. Ken Engebretsen loset alle gjestene gjennom et seminar om mat og vin i kombinasjon, med fokus på Riesling og krabbe.

Også i år var superkokken Ole Jonny Eikefjord med og ordnet med krabbebuffet for alle gjestene. Taskekrabbe fra Hitra, krabbeklør, brød, smør, majones og sitron, stod på bordet til nytelse sammen med herlig tysk riesling.

Ettersom Eikefjord kommer fra Førde, og i tillegg eier og driver restauranten Fjord, har han lang erfaring med norsk sjømat.

Årets tyske vindronning, Lena Endesfelder, fra Mosel tok turen til Norge for å delta på årets tur.

Av tradisjon skulle årets beste riesling til krabbe kåres. For første gang gjennomførtes det en blindsmaking for å kåre beste vin. Hver importør stilte med en riesling i konkurransen om beste match til krabbe.

Alle oppmøtte fikk levere stemme og samtidig være med i trekningen om en tur til Tyskland i 2018, for å lære mer om tysk vin. Dagens beste riesling ble Nik Weis, St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben 2015 fra Mosel. Peter Dørstad som var til stede og representerte Vininor, fikk motta premien, en ”live size” krabbe i sølv. Vindronningen fikk trekke en heldig vinner blant alle som stemte på vinneren. Javier López Recio, jobber som Sommelier på Travel Retail Norway på Gardemoen, og ble den heldige vinneren.

Annenplass i blindsmakingen gikk til Weingut von Winning Paradiesgarten Riesling Trocken 2016 og tredjeplass gikk til Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Tørr 2015.

Etter strålende tilbakemeldinger i Oslo kan Tysk Vininformasjon love nytt Crab a Riesling opplegg også i 2018. Neste søndag, 27 august 2017 er det duket for Crab a Riesling i Trondheim for første gang.

 

 

 

About hkp