TRENDEN IFERD MED Å SNU – STØRRE OPTIMISME HOS FJELLHOTELLENE

NETT Storefjell 1 20497809– Etter noen tøffe år for fjellhotellene virker det nå som trenden snur. Det er vært fullt trykk hos oss i hele sommer og innbookingen fremover er meget sterk, sier hotellvert Andreas NibstadStorefjell Resort Hotel, midt mellom Hallingdal og Valdres. Hotellet har 300 rom og er en betydelig aktør på kurs-, konferansemarkedet.

– Vi har nå hatt den beste juni, beste juli og beste august noensinne, siste vintersesong var også den beste noensinne. Siden 2014 har vi hatt en vekst på 60% i antall overnattinger.

Gjestene om sommeren fordeler seg omtrent likt mellom norske og utenlandske. Blant de utenlandske har vi mest fra Frankrike, Kina, Malaysia og Singapore. De siste årene har vi merket sterk økning i kinesere og nederlendere. Vi har en god del gruppereiser fra det asiatiske marked, men ser også fin økning i den individuelle utenlandstrafikken. I sommer har det også vært svært mange norske turister på veiene.

Hotellet er i drift hele året og har flere sterke sesonger, nå starter kurs- og konferansesongen for fullt med messer og forskjellige arrangementer.

– Konferanseavdelingen vår er på hele 4500 kvm. Vi merker at mange gamle kunder, som har vært borte noen år og prøvd arrangementer andre steder i inn- og utland, nå kommer tilbake. I tillegg får vi mange nye kunder som ønsker å legge arrangementer til fjells, de søker opplevelser i tillegg til konferansen. Vi merker en helt annen bevegelse i markedet nå, med tidligere innbooking av møter og aktiviteter. Nabohotellene på Golsfjellet og på Geilo ser også ut til å ha gode tider, det er mer optimisme nå enn det har vært på mange år, sier Andreas Nibstad på Storefjell.

 

About hkp