TWININGS BEST BREAKFAST: SCANDIC GJØR DET STERKT

Twinings Best Breakfast har annonsert de første fylkesvinnerne, og Scandic gjør nesten rent bord så langt. Scandic Kirkenes, Scandic Ishavshotel og Scandic Hell serverer ifølge juryen den beste hotellfrokosten i henholdsvis Finnmark, Troms og Nord-Trøndelag. I Nordland gikk Thon Hotel Lofoten til topps. I Sør-Trøndelag  ble det nok engang Scandic Nidelven. I Møre og Romsdal vant Scandic Seilet. I Sogn og Fjordane ble Scandic Sunnfjord vinner. I Hordaland gikk topplasseringen til Scandic Byparken og i Rogaland ble Scandic Maritim Hotel Haugesund fylkesvinner.

Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen arrangeres årlig av Haugen-Gruppen og mer enn 400 hoteller vurderes. Scandic Ishavshotel og Scandic Hell har begge en rekke fylkesseire fra tidligere i tillegg til flere pallplasser, men for Scandic Kirkenes er dette første gang de går til topps i Finnmark.

– Dette er stort for hele teamet på Scandic Kirkenes! Frokost er noe vi virkelig satser på, og derfor er det ekstra stas å få denne anerkjennelsen, sier Jevgeni Mlinnikov, hotelldirektør ved Scandic Kirkenes.

Mlinnikov mener at det ikke er tilfeldig at Scandic Kirkenes tar sin første fylkesseier nettopp i år.

– Vi har det siste året jobbet målrettet med å øke servicenivået, ha fokus på presentasjon og ikke minst servere en variert og velsmakende frokost med produkter av høy kvalitet.

Tøff konkurranse i Tromsø

I Troms, og i Tromsø spesielt, er det tøff konkurranse og stor prestisje mellom hotellene om å servere den beste frokosten. Det gir ekstra inspirasjon. – Vi har sterke konkurrenter som hvert eneste år puster oss i nakken og ønsker å ta fylkesseieren, så det er en ekstra fjær i hatten for oss at vi på nytt befester vår posisjon som best i byen og best i fylket, sier hotelldirektør på Scandic Ishavshotel, Poul-Henrik Remmer.

Scandic Ishavshotel har spesielt i nordlyssesongen svært mange internasjonale gjester, og det har hotellet tatt konsekvensen av.

– Tilreisende fra ulike land og verdensdeler stiller andre krav til produkter og utvalg enn våre hjemlige gjester. Vi tilbyr derfor nå en mer variert frokost enn noen gang tidligere, og vi får mye skryt for utvalget vårt fra gjester fra både inn- og utland. Blant annet har en ny og stor tebuffé blitt svært populær blant britiske og japanske gjester, sier Remmer.

Scandic Hell holder stillingen

Scandic Hell er også en gjenganger i Twinings Best Breakfast, og hotellet var i fjor en av fem finalister.

– Vi er svært stolte over at vi nok en gang er fylkesvinner i Nord-Trøndelag. Jeg er så heldig å ha fantastiske medarbeidere som hver dag eneste dag sørger for å gi våre gjester en unik frokostopplevelse med hyggelig og personlig service på ekte trøndersk vis, sier hotelldirektør ved Scandic Hell, Arild Vollan.

Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting, er fornøyd med at Scandic gjør nesten gjør rent bord i våre fire nordligste fylker.

– Frokost er et viktig satsningsområde for Scandic, og jeg er utrolig stolt over at satsingen bærer frukter år etter år. Vårt mål er å kunne tilby våre gjester den beste hotellfrokosten i hele Norge, og gjennom fylkesvinnerne viser vi at vi gjør nettopp det. Vår prisbelønte frokost er kun mulig takket være innsatsen til alle våre frokostkokker og servitører som står opp grytidlig hver dag for å servere våre gjester den beste starten på dagen, og det er veldig hyggelig at deres innsats anerkjennes gjennom slike kåringer, sier Malting.

Om Twinings Best Breakfast

Twinings Best Breakfast regnes som det uoffisielle NM i hotellfrokost. Kåringen arrangeres av Haugen-Gruppen som er en importør av merkevarer i Skandinavia innen dagligvare, storkjøkken og vin. Konkurransen gjennomføres ved at Haugen-Gruppens konsulenter, som består av kokker og sommelierer, samt en uavhengig jury, vurderer mer enn 400 hoteller rundt om i landet.

Kåringen av Norges beste hotellfrokost kunngjøres i høst. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut ifra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet. Twinings Best Breakfast arrangeres for 13. året på rad og årets vinnere kåres i 0ktober.

 

About hkp