VG SLAKTER BAGATELLE

Kjøkkensjef Daniel Höglander på Restaurant Bagatelle raser imot VG og avisens restaurantanmelder. Anmelderen var Erik Fosnes Hansen. Han er forfatter og matentusiast, og har også skrevet en kokebok,som det står i VG.

Fosnes Hansen besøkte Bagatelle dagen etter den offisielle åpningen, og han var svært lite fornøyd med det han fikk servert. I tillegg hadde Bagatelle-eier Christen Sveaas et privat selskap, noe som skal ha ført til at serveringen gikk tregt og maten ikke holdt riktig temperatur.

 Det er en stadig tilbakevendende debatt om restaurantanmelderes kvalifikasjoner og om de bør være anonyme, eller skrive under eget navn. Det er gode argumenter for og imot begge varianter. I restaurantbransjen er det generelt sett stor skepsis til disse anmeldernes kvalifikasjoner, selv om kvalifikasjonene nok har bedret seg i de senere år. Tidligere hadde VG anonyme restaurantanmeldere. Tidligere sjefredaktør, Arne Bonde, fortalte en gang at da han overtok ledelsen i VG og alt det formelle var over, åpnet hans forgjenger safen og tok ut en konvolutt som ble overlevert. Den inneholdt navnet på avisens to restaurantanmeldere og det var kun sjefredaktøren som skulle vite hvem disse var. I Dagbladet var det annerledes, de hadde også to restaurantanmeldere og halve Norge visste iallfall hvem den ene var, nemlig Arne Hestenes.

Bagatelle rister sikkert av seg ”barnesykdommene” og verden går videre, også i Bygdøy Allé 2. Men kanskje et kompromiss kunne være at kjøkkensjef Daniel Höglander fikk anmelde Erik Fosnes Hansens neste bok?

H.K.

About hkp