VISBOOK STØRST I SKANDINAVIA

For VisBook, som leverer online booking- og administrasjonssystemer til reisebransjen, var 2017 det beste året siden starten i 1995. Fasit ble 101 nye kunder i Norge, tilsammen har de nå passert 900 bedrifter og er dermed størst i Skandinavia.

– Av de 101 nye kundene som kom til i Norge i fjor var 67 hoteller. Rundt 90% av kundene er overnattingsbedrifter. Vi ser nå at det er større bedrifter som kommer inn som nye kunder, f.eks. flere resorts. Flere av de store kjedene er nå interessert i våre systemer, sier VisBooks salgs- og markedssjef Arne Hegstad.

– En viktig årsak til suksessen er at vi bruker egne folk på support og utvikling, og at vi ikke legger denne biten til utlandet. Vi tilbyr support som er tilgjengelig 24 timer i døgnet 365 dager i året. Vi drifter hele systemet for kundene og serverne ligger hos oss. Hos våre konkurrenter er det vanlig at kundene må drifte serverne selv. Vi får mye salg takket være den eksisterende kundemassen, som anbefaler VisBook til kolleger i bransjen. Det siste året har vi tatt mange kunder fra konkurrentene. Den grunnen de fleste oppgir for å velge VisBook er at vi tilbyr en totalløsning, og ikke minst at vi har god support.

Det er svært god geografisk spredning på kundemassen, de holder til overalt, til og med på Svalbard har vi ekstremt god dekning. Jeg blir overrasket hvis det kommer forespørsler fra Lofoten nå, for der er det ikke mange bedrifter som ikke er kunder hos oss. I Sverige har vi også god spredning, fra Ishotellet i nord til spahotellene i syd. De aller fleste kundene er norske reiselivsbedrifter, men nå vokser VisBook også ganske sterkt i Sverige. I tillegg starter vi nå i februar det første pilotprosjektet, med Siglo Hotel, på Island.

Vi har greid å skape fornøyde kunder, og da er det mye lettere å få nye, sier Arne Hegstad, salgs- og markedssjef og eneste aktive selger i VisBook AS. Men han er rask til å understreke at samtlige ansatte i VisBook er med på å “selge” produktet på beste måte.

Den store nyheten som berører oss i 2018 er innføringen av de nye personvernreglene GDPR (General Data Protection Regulation) fra 25.mai. Her jobber vi med å tilpasse alle våre løsninger for imøtekomme de nye kravene innen fristen. Det blir spennende å se hvordan PMS-løsningene til store hotellaktører vil takle dette.

2017 har vært vårt beste år hittil omsetningsmessig. Lageret vårt er ikke tomt ennå og vi er klare for flere kunder. Nå er systemet vårt modent for internasjonal vekst. VisBook har stor tro på det islandske marked, der mangler de gode leverandører på vårt område. Det utenlandske markedet generelt har fått øye på oss, så mulighetene er mange, men vi må ta en ting om gangen, avslutter VisBooks Arne Hegstad.

Les hele artikkelen i februarutgaven av HRR

About hkp