WIEDERSTRØM HOTEL CONSULTING MED NYTT HOTELLBENCHMARKING-SAMARBEID

Fra 1. juli iår er Benchmarking Alliance markedsleder i Norge når det gjelder hotellbenchmarking. Gjennom et samarbeid med Wiederstrøm Hotel Consulting, vil ny og forbedret hotellstatistikk bli presentert for HRRs lesere.

– Vårt samarbeid med Wiederstrøm Hotel Consulting gir oss lokal representasjon i Norge og vi kan enklere følge med utviklingen i hotellbransjen i hele landet. Videre får vi spredt budskapet om verdien av å drive benchmarking og dermed få med hoteller som tidligere ikke har drevet med dette, uttaler Per-Anders Pettersson, partner i Benchmarking Alliance.

Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting er godt fornøyd med samarbeidet med Benchmarking Alliance (se faktaboks), som nylig er startet opp. I første omgang innebærer dette at fersk hotellstatistikk kan presenteres i HRR – både i papirutgaven og på nett.

– Vi vil være svært tidlig ute, forhåpentligvis den 1. eller 2. i hver måned i nettutgaven, forteller Peter Wiederstrøm. I tillegg vil stoffet bli bredt behandlet i selve bladet, som kommer ut åtte ganger per år.

Hotel Trends, gjennom Benchmarking Alliance, er nå den største aktøren innen hotellbenchmarking i Norge. Det er naturligvis viktig, for jo flere rom hotellene i basen representerer, desto mer representativ blir statistikken. I tillegg vil det nye verktøyet gjøre oss i stand til å fremstille mer omfattende hotellstatistikk enn pris, belegg og RevPAR, sier Wiederstrøm, og viser til tilbud, etterspørsel og losjiomsetning.

– Det kommer mye mer etterhvert, blant annet benchmarking på segmentnivå. Forecast kommer også. Benchmarking av F&B- og konferansevirksomhet likeså. Jeg tør påstå at vi står foran en aldri så liten revolusjon når det gjelder benchmarking av hotellvirksomhet, forteller en entusiastisk Peter Wiederstrøm.

Blant ”nye” destinasjoner, som nå behandles separat, er Ullensaker (Gardermoen).

– Endelig får vi frem fersk statistikk som viser hvordan situasjonen er der oppe, forklarer Wiederstrøm.

Benchmarking Alliance har i juli måned samlet inn statistikk fra 215 norske hoteller (se egen sak). Disse representerer 31.453 hotellrom. I storbyene er ”dekningen” nesten total, med unntak av Rezidor sine hoteller.

– Men kontrakten med Rezidor er signert, og allerede fra august iår er de med for fullt, forsikrer Per-Anders Pettersson i Benchmarking Alliance. Selskapet står bak basen og analyseverktøyet Hotel Trends.

Dermed vil Benchmarking Alliance snart ha godt over 37.000 norske hotellrom i sin base, og er med det størst i landet innen hotellbenchmarking.

Etter det HRR har grunn til å tro har STR Global i sin base norske hoteller som for øyeblikket representerer rundt 20.000 rom.

Da må det raskt legges til at STR Global er en gigant på verdensbasis. Hele 45.000 hoteller rapporterer til det London-baserte selskapet med sine 30 ansatte. Firmaet har sitt ”opphav” i en sammenslutning mellom benchmarking-virksomhetene til The Bench, Deloitte og amerikanske STR. Sistnevnte er med sine rundt 100 ansatte en viktig støttespiller til STR Global.

Wiederstrøm Hotel Consulting fortsetter samarbeidet med STR, selv om Benchmarking Alliance altså blir samarbeidspartner i Norge.

– Det er viktig å følge med hva som skjer internasjonalt, og her er STR og STR Global svære aktører som leverer viktig hotellstatistikk. Jeg er glad for at vi kan fortsette samarbeidet, avslutter Peter Wiederstrøm.

Kort om Hotel Trends og Benchmarking Alliance

Navn: Benchmarking Alliance

Stiftet: 1. juli 2010

Kontor: Stockholm

Partnere: Jens Bäckbom (IT and Business Development), Johan Carlsson (Corporate and Legal, Business Development), Per Anders “Perra Pettersson” (Business Development, Sales and Support) og Gustav Silberfeldt (IT Development and Technical Support)

Tilbyr: ”Hotel Trends”, et system for hotellbenchmarking i det nordiske markedet.

Områder: Hotell, kurs/konferanse, restaurant, bar og total. Også segmentering og forecast.

Data: Tilbud, etterspørsel, losjiomsetning, belegg, RevPar, priser m.m.

Kunder: Blant annet 215 norske hoteller med totalt 31.452 rom. Ytterligere rundt 6.000 hotellrom kommer inn tidlig i høst. Da er alle de store kjedene representert. Benchmarking Alliance har også stor dekning i andre nordiske land.

Mer informasjon på www.benchmarkingalliance.com

Kort om Wiederstrøm Hotel Consulting

Wiederstrøm Hotel Consulting jobber med rådgiving innen hotell og leverer blant annet følgende tjenester: Rekruttering, management for hire, driftsoppfølging og markedsanalyse.

Feasibility studies for nye hotellprosjekter er en annen sentral tjeneste.

Peter Wiederstrøm har 25 års bransjeerfaring og leverer faste artikler til fagtidsskriftet HRR.

Mer informasjon på www.wiederstrom.com

About hkp