YR.NO SKREMMER TURISTENE

Værmeldingene på nettet får ofte skylden for at turistene svikter hoteller og attraksjoner, det gjelder både sommer og vinter. Nederst i skjemaet

En av turisthyttene i Skarvheimen i Hol kommune har hatt 20 prosent nedgang i sommertrafikken det siste året. Bestyrer Jan Eira på Geiterygghytta er sikker på at hovedårsaken til trafikksvikten er feil på værmeldingen fra yr.no. Til NRK.no sier han at han er oppgitt på vegne av seg selv og alle som driver næring i fjellet.

Eira hevder at Yrs værmeldinger har vært spesielt misvisende den siste sommeren, noe som fører til at gjestene dropper planlagte fjellturer.

– Folk ringer og bestiller overnatting. Så ser de på yr at de spår dårlig vær, og da ringer telefonen igjen med avbestilling. Folk hører ikke lenger på værmeldinga, men stoler helt og fullt på Yr, sier Eira.

Jan Eira, bestyrer på Geiterygghytta, mener yr.no sine værmeldinger for langtidsvarselet oftest er feil.

– Nesten alt er feil

Daglig hele sommeren printet Eira ut dokumentasjon på yr.no sitt værvarsel på nett. Det er langtidsvarselet som er verst.

– Der viser min dokumentasjon at nesten alt varsel for mitt område sist sommar var feil, sier Eira.

Kommunikasjonssjef Kristin Goa i Meteorologisk Institutt innrømmer at det er mye feil i langtidsvarselet, og lover å gjøre noe med dette.

 

About hkp